- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κώστας Μπακογιάννης: Το παλέψαμε και το καταφέραμε
Πρωταθλήτρια 2018 στην απορρόφηση ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Την πρώτη θέση ανάμεσα στο σύνολο των Περιφερειών της χώρας σε απορρόφηση Κοινοτικών πόρων κατέκτησε το 2018 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η απορρόφηση των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 στις 31 Δεκεμβρίου 2018 έφτασε στο 36,6%, φέρνοντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην κορυφή των 13 ελληνικών Περιφερειών, σημαντικά πάνω από το μέσο όρο συνολικής απορρόφησης του «ΕΣΠΑ 2014-2020» που ήταν 25,2%.
Μεγάλα έργα όπως το Νοσοκομείο Χαλκίδας έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 95%, ενώ ξεκίνησε το Φυσικό Αέριο που θα δώσει ώθηση στις τοπικές οικονομίες. Έχουν ενταχθεί και κατασκευάζονται δεκάδες έργα υποδομών σε Δήμους (σχολεία, υδρεύσεις, πολιτιστικές, αρχαιολογικές και θρησκευτικές υποδομές, αντιπλημμυρικά, αποχετεύσεις και βιολογικοί καθαρισμοί κλπ.).
Υλοποιούνται ήδη (και σε πολλές περιπτώσεις ολοκληρώνονται) σημαντικές δράσεις εξοπλισμών σε όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας και προμήθειας νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, δράσεις στην οδική ασφάλεια (νέα οχήματα και εξοπλισμός ΕΛΑΣ), και στην προστασία από τις πυρκαγιές (νέα οχήματα πυροσβεστικής).
Έχουν εγκριθεί και λειτουργούν πολυάριθμες κοινωνικές δράσεις όπως Κέντρα Κοινότητας και στους 25 Δήμους, κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, δομές προστασίας κακοποιημένων γυναικών, ημερήσια φροντίδα ΑΜΕΑ και φυσικά φιλοξενία παιδιών και νηπίων σε παιδικούς σταθμούς.
Εγκρίθηκε ήδη και ξεκινάει η μεγάλη παρέμβαση του Ασωπού, ενώ θα ολοκληρωθούν άμεσα οι εντάξεις των σχεδίων αστικής ανάπτυξης των μεγάλων Δήμων της Περιφέρειας.
Μέσα στο 2019, στόχος της Περιφέρειας είναι οι εντάξεις να υπερβούν το 100% των διαθέσιμων πόρων του ΠΕΠ, και να συνεχιστεί η υλοποίηση των έργων με αμείωτους ρυθμούς παρά τις αλλεπάλληλες προεκλογικές περιόδους.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:
«Το παλέψαμε και τα καταφέραμε. Αισθανόμαστε όλοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πάρα πολύ υπερήφανοι που είμαστε πρώτοι στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Με σχέδιο, σκληρή και συστηματική δουλειά. Τα εύσημα για την πρώτη θέση δεν ανήκουν σε μένα, αλλά στην ομάδα μας, ιδιαίτερα στον επικεφαλής και τα στελέχη της Διαχειριστικής μας Αρχής, αλλά και όλους τους συνεργάτες μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω.Φυσικά δεν σταματάμε.
Σε μια δύσκολη χρονιά, όπως το 2019, με αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, γιατί πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. Και είναι δέσμευση ότι θα διασφαλίσουμε τη συνέχεια και τη ολοκλήρωση αυτού του έργου».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.