- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Βουλή: Live η συζήτηση για τη Συμφωνία Πρεσπών - Η τελική ευθεία
Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Ολομέλειας επί του νομοσχεδίου - Στις 14:30 η ψηφοφορία
Στην τελική ευθεία η συζήτηση στη Βουλή επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών για τη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί περί τις 14:30, δι' εκφωνήσεως του καταλόγου των βουλευτών.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης είχαν μιλήσει μόνο περίπου οι μισοί από τους βουλευτές που είχαν εγγραφεί ως ομιλητές και αν η ψηφοφορία διεξαγόταν απόψε θα έπρεπε να κοπούν τουλάχιστον οι μισοί συνυπολογιζομένων των παρεμβάσεων υπουργών και πολιτικών αρχηγών. Με δεδομένη τη δέσμευση για άνεση χρόνου στη διαδικασία και την τοποθέτηση όσων βουλευτών το επιθυμούσαν, δεν θα είχε κανένα νόημα -και για τον κόσμο που παρακολουθεί- και δεν θα ήταν σωστό να συνεχισθεί η συνεδρίαση όλη τη νύχτα και να διεξαχθεί η ψηφοφορία το πρωί, αφού δεν υπάρχει κανενός είδους πίεση ή δέσμευση για το πότε θα ολοκληρωθεί.
Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι οι ομιλητές, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φθάσουν το μεσημέρι της Παρασκευής κοντά στους 230, περισσότεροι από όσους τοποθετήθηκαν κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.
Η κυβέρνηση συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία
Με βάση τα δεδομένα μέχρι στιγμής προκύπτει ότι η κυβέρνηση συγκεντρώνει την πλειοψηφία που χρειάζεται για την κύρωση της συμφωνίας, καθώς πέραν των 145 εδρών του ΣΥΡΙΖΑ θετική ψήφο έχουν προαναγγείλει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Σπύρος Λυκούδης, η Έλενα Κουντουρά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Δανέλλης και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Παράλληλα, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα άφησε να εννοηθεί ότι θα ψηφίσει θετικά. Θετική ψήφο δεν αποκλείεται να δώσει και ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.