Πολιτικη & Οικονομια

Vintage στο Μέγαρο

Η Δημοκρατία μπατάρει αλλά μαζί της μπατάρουμε κι εμείς...

Ρούλα Γεωργακοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με την κλίση που έχουν πάρει τα μικρά κόμματα δεν θέλει και πολύ να καταλάβει κανείς τι έχει να γίνει στην περίπτωση Απλής Αναλογικής. Η Δημοκρατία μπατάρει αλλά μαζί της μπατάρουμε κι εμείς που αφήσαμε έτσι εύκολα να κατασυκοφαντηθεί η Μεταπολίτευση με τις στιβαρές κομματικές δομές της, και ιδού ο πρώτος υπουργός Άμυνας με πλάκα τα γαλόνια!

Αισθάνομαι ξανά εκείνη η έφηβη με το μουστάκι, της περιόδου της Εθνοσωτηρίου, δίκιο έχει ένας φίλος που με κογιονάρει. Εντωμεταξύ, αεροπειρατής στρατιωτικών ελικοπτέρων πραγματοποιεί υπερπτήσεις στα Ίμια και στον Γράμμο (!), με κηροζίνη for free, χωρίς μάλιστα να σηκωθεί ούτε ένα αναχαιτιστικό. Πουρκουά; Παλιά, θυμάμαι, έβαζαν ζάχαρη στα τεθωρακισμένα, άντε βγάλε άκρη… Το σκάνδαλο των καυσίμων είναι πάντως πολύ εφευρετικό. Ορισμένως πάει και Μέγαρο να φουλάρει, αλλά πού μια Ρίτα να το ραψωδήσει με τη μάνικα;

Σπίτι μας καίμε κάρβουνο ή μάλλον τηλεόραση με λυχνίες. Μπροστά σε κάποιους που βγαίνουν στα κρατικά ΜΜΕ με στυλ ινστρούχτορα παλιάς κοπής, ο Μαστοράκης φαντάζει σαν  ένας ανόητος ερασιτέχνης. Το ’φαγε βέβαια το κεφάλι του, αλλά αυτοί εδώ δεν θα το φάνε. Γιατί δεν θα το επιτρέψω εγώ να γίνει κάτι τέτοιο.  Δεν θέλω ν’ αφήσω γραφικούς πίσω μου, να το γλεντάει με vintage η Ιστορία. Την Ιστορία τη θέλω βλοσυρή, σκεπτική και μονάχη, στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη. Σε λίγο που θα πιάσω και τα εμβατήρια θα ’χω καλύτερες εμπνεύσεις.

Προς το παρόν ροκανίζω τον χρόνο μέχρι την Τετάρτη, ανοίγω τα ανυπόληπτα σχολικά εγχειρίδια που μας μοίραζε η χούντα και μ’ ένα μαρκαδόρο βάζω μουστάκια στη Μαρία Θηρεσία, πες την εσύ. Γιατί αν την πεις με τ’ όνομά της αυτήν την έξαφνη ξελιγωμάρα ορισμένων για παραγοντιλίκι, πρόσεξε γιατί μπορεί να είσαι συ αυτός που θα φάει τελικά το κεφάλι του. Τους ήξερες και χθες; Κι εγώ σου λέω ότι τους ήξερες έναν έναν. Γι’αυτό και δεν σε παίρνει καθόλου να τους δείξεις, αφού προηγουμένως τους έχεις αναδείξει. Παραβλέποντας μικρές κακοτεχνίες  χαρακτήρος… Αλλά και ποιος δεν εξιδανικεύει στην εφηβεία του; Αισθάνομαι ξανά εκείνη η Μαρία Θηρεσία με το μουστάκι.