Πολιτικη & Οικονομια

Κατερίνα Παπακώστα: η σύγχρονη «Μπουμπουλίνα» που λάτρεψε τον Αλέξη

Η οβιδιακή μεταμόρφωση της επί σειρά ετών βουλευτού της ΝΔ, που θεωρούσε ως ορισμό του λαϊκισμού την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

4939-198868.jpg
Ευτύχης Παλλήκαρης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
308034.jpg
©ΙΝΤΙΜΕ/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στις 25 Μαρτίου 2017, μια ανάρτηση της κ. Κατερίνας Παπακώστα στο Τwitter κάνει θραύση: «Χρόνια πολλά, ωρέ Έλληνες… Η Παναγιά μαζί με μας, να στηρίζει τον Ελληνισμό και την Ελλάδα στους άγριους καιρούς μας».

Ένα και κάτι χρόνο μετά, η… Παναγιά φωτίζει την κ. Παπακώστα να πάρει καρέκλα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κ. Πάνος Καμμένος πανηγυρίζει: «Μια γνήσια Μπουμπουλίνα μπαίνει στην κυβέρνηση. Η Κατερίνα Παπακώστα είναι το καλύτερο μήνυμα αποτροπής προς τους Τούρκους, που δεν σταματούν να μας προκαλούν. Τρέμει ο Ερντογάν και σκούζει το τουρκοκάναλο του Καρασεβντά. Ζήτω η ελληνική κυβέρνηση!»

Τα έφερε έτσι η ζωή που σήμερα ο κ. «στα τέσσερα» είναι –συμφωνημένα με τον κ. Τσίπρα– εκτός κυβέρνησης και η «Μπουμπουλίνα», ακλόνητη στην καρέκλα της, ετοιμάζεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αλλά και να «στηρίζει τον Ελληνισμό», ψηφίζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών…

Για να αντιληφθούμε τα έτη φωτός –και τα άγνωστα δούναι και λαβείν…– που διήνυσε η κ. Παπακώστα ώστε να αποτελεί αναπόσπαστο πιόνι της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς;) ΑΝΕΛ, ας γυρίσουμε λίγο πίσω στον χρόνο. Ήταν κάπου το 2012, όταν η κ. Παπακώστα –ανήκε ακόμη στις τάξεις της ΝΔ– χαρακτήριζε «κατσαρίδες» τους μετανάστες, ταράζοντας τον ύπνο των διευθυνόντων της εφημερίδας «Αυγή». Η απάντηση ήρθε με άρθρο-καταπέλτη της εφημερίδας: «Στη δεκαετία που ο εθνικοσοσιαλισμός γιγαντώθηκε στην Γερμανία, τα μέσα ενημέρωσης που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ναζί χαρακτήριζαν «κατσαρίδες» τους ανθρώπους που θα κατέληγαν στα κρεματόρια… Για την Ιστορία, να σημειώσουμε πως “κατσαρίδες” στην Ελλάδα μέχρι σήμερα… έχουν ανακαλύψει η πρώην βουλευτής της ΝΔ και τότε πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (!), Κατερίνα Παπακώστα, που το 2012 παρομοίασε τους μετανάστες με ζωύφια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “λαθρομετανάστες εισρέουν κατά χιλιάδες στα σύνορα σαν κατσαρίδες”» (Αυγή 5/12/2016).

Δεν ήταν όμως αυτή η  μοναδική παρασπονδία της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ως εκλεγμένη βουλευτής της ΝΔ, τον Σεπτέμβριο του 2015, δήλωνε από το βήμα της Βουλής πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο ορισμός του λαϊκισμού»!

Παπακώστα: Ορισμός του λαϊκισμού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Όντως, στις 14 Αυγούστου 2015, μετά το δημοψήφισμα, η κ. Παπακώστα έστρεφε τα φαρμακερά της βέλη κατά του πρωθυπουργού: «Τι ταπείνωση. Θλιβερός Τσίπρας, προκλητικά αμοραλιστής. Θλιβερή κυβέρνηση. Ντρέπομαι για λογαριασμό όσων τον επέλεξαν».

Όμως μετά την υπουργοποίησή της, ο «προκλητικά αμοραλιστής» μεταλλάχθηκε, αίφνης, σε «οραματιστή». Η γοητεία του κ. Τσίπρα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής: «Ο Αλέξης Τσίπρας συνδυάζει τον τρόπο σκέψης του Ανδρέα Παπανδρέου καθώς και αυτόν του Κωνσταντίνου  και του Κώστα Καραμανλή» δήλωνε μετά την ορκομωσία της, προσθέτοντας πως «δεν λέει πια αυτά που έλεγε το 2015». Ήταν πλέον μέλος της «θλιβερής κυβέρνησης»…

Αλλά και τα μετέπειτα σχόλιά της διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της κ. Παπακώστα ότι τάχα είδε κάτι να αλλάζει στην περίοδο μετά το 2015.  Συνέχισε να πυροβολεί το Μαξίμου με «τιτιβίσματα». Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα από τα πικρόχολα σχόλιά της. Μόλις στις 4 Δεκεμβρίου 2017 έγραφε: «Πλειστηριασμοί… Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι η πολιτική που προκύπτει, αν στον πυρήνα της πολιτικής σου έχεις τον άνθρωπο. Αν θέλεις πολιτική ανάπτυξης, καταργείς τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ, όπως ακριβώς έκανε η Κύπρος μετά την κρίση». Αλλά και νωρίτερα, στις 25 Ιουνίου 2016: «Προς τον κ. Τσίπρα. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι η λύση στην Ε.Ε. Εσείς, είστε εφαρμοστής του νεοφιλελευθερισμού! Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας από “ευρωφοβικός”, μεταλλάχθηκε σε παθιάρη «ευρωλάγνο»…»

Το ερώτημα, λοιπόν, παραμένει. Τι μεσολάβησε και η κ. Παπακώστα επέλεξε το καράβι του «προκλητικά αμοραλιστή και ευρωλάγνου»; Ας πάμε ακόμα πιο πίσω. Η κ. Παπακώστα εκλεγόταν ως βουλευτής με τη ΝΔ από το 2000. Επανεκλέχθηκε το 2004, το 2007, το 2012 και τον Σεπτέμβριο του 2015 – πάντα με τη ΝΔ. Ωστόσο, το μέλλον σχετικά με την επανεκλογή της δεν ήταν ρόδινο. Την τελευταία φορά εξελέγη στην τελευταία εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου της Β΄ Αθήνας της ΝΔ. Διέβλεπε πως οι νέοι συσχετισμοί στο κόμμα και τα ψηφοδέλτια δεν της έδιναν ελπίδες επανεκλογής. Στις 26 Οκτωβρίου 2017, η κ. Παπακώστα διαγράφεται από τη ΝΔ, αφού προηγουμένως έχει σηκώσει αντάρτικο κατά του αντιπροέδρου κ. Άδωνι Γεωργιάδη, βασικού ανταγωνιστή στη Β΄ Αθηνών. Ας σημειωθεί ότι ένα χρόνο πριν, ο αρχηγός της ΝΔ την είχε ορίσει αναπληρώτρια στον Τομέα Υγείας, στη «σκιώδη κυβέρνηση» που είχε σχηματίσει. Ιδρύει δική της πολιτική κίνηση τη Ν.Ε.Ο. (Νέα Πολιτική Ορμή). Στις 20 Απριλίου του 2018, ως αρχηγός της Ν.Ε.Ο. –τα μέλη της οποίας αναζητούνται– γίνεται δεκτή με τιμές στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τον κ. Καμμένο. Είναι φανερό πως ο τότε υπουργός έγινε ο μεσολαβητής του «προξενιού» της «Μπουμπουλίνας» με το Μαξίμου, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο προς την υπουργοποίησή της, λίγους μήνες αργότερα. 

«Δεν ήθελα καρέκλα, μου δόθηκε από τον λαό» δήλωνε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 μόλις πριν από τρεις μήνες. Φαίνεται όμως πως η όποια πιθανότητα επανεκλογής της περνά μέσα από  τις τάξεις –και τα ψηφοδέλτια– του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό να κάνει «πέτρα την καρδιά του» για όσα προσβλητικά έχει πει και γράψει η κ. υφυπουργός εις βάρος του. Ο σκοπός –και εν προκειμένω η ψήφος της κ. Παπακώστα–αγιάζει τα μέσα. Με το αζημίωτο, βέβαια. Η υφυπουργός, λένε οι τελευταίες πληροφορίες, προαλείφεται για υπουργός στον ανασχηματισμό, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές. Και όλα δείχνουν ότι η Ν.Ε.Ο. –το κόμμα της κ. Παπακώστα– θα αποτελέσει μια ακόμη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη στήριξη από τα «ορφανά» του κ. Καμμένου αλλά και της Κεντροαριστεράς, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνυπάρξουν με τις «κατσαρίδες» της «Μπουμπουλίνας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ