Πολιτικη & Οικονομια

Οι 4 δηλώσεις του Πάνου Καμμένου και η μετάφρασή τους

Το συμπέρασμα από όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου

4781-128427.jpg
Κατερίνα Παναγοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353210_1.jpg

1. «Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση»

Πραγματικότητα: αποχωρούν μόνο η Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά (Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας) και ο Κώστας Κατσίκης (βουλευτής). Παραμένουν η Έλενα Κουντουρά (Υπουργός Τουρισμού) και ο Βασίλης Κόκκαλης (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης).

2. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση»

Πραγματικότητα: Θανάσης Παπαχριστόπουλος- Κώστας Ζουράρις- Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν θα δώσουν μόνο ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, η Μ. Κόλλια και ο Κ. Κατσίκης.

3. «Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ»

Πραγματικότητα: Θα διαγραφούν μόνο Κουντουρά- Κόκκαλης.

4. «Δεν μπορώ να είμαι αυστηρός με όσους πράξουν κατά συνείδηση»

Πραγματικότητα: Οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις που είναι βουλευτές αλλά όχι υπουργοί  δεν θα διαγραφούν ακόμα και αν δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Έτσι οι ΑΝΕΛ θα μπορέσουν να διατηρήσουν 5 βουλευτές, που είναι το όριο για να μπορούν να συγκροτούν Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, οι ΑΝΕΛ θα διατηρήσουν την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, η συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές. Μαζί με τους 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ (Παπαχριστόπουλο, Ζουράρι, Κουντουρά, Κόκκαλη) πάει 149, συν την Κατερίνα Παπακώστα και τον Σπύρο Δανέλλη από το Ποτάμι που ήδη έχει δηλώσει «το μείζον είναι το εθνικό θέμα, η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, τότε αναγκαστικά πιστεύω, πρέπει να στηρίξεις την ύπαρξη μιας κυβέρνησης που θα φέρει αυτή την συμφωνία» ο αριθμός φτάνει τους 151.

Πολύ κακό για το τίποτα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ