Πολιτικη & Οικονομια

Αλαλούμ με τα αναδρομικά των αποστράτων

«Κουρεμένα» έως και 75% - Διαφορετικά ποσά για ίδιο βαθμό και χρόνια προϋπηρεσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kapelo3.jpg
Στρατιωτικοί / © / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δυσάρεστες εκπλήξεις έκρυβαν τα ATM για τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, καθώς διαπίστωσαν ότι τα αναδρομικά που τους πιστώθηκαν σήμερα στους λογαριασμούς τους δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που περίμεναν.

Μεγάλη δε ομάδα συνταξιούχων είδε ποσά κάτω από τα 100 ευρώ ενώ κάποιοι άλλοι καθόλου.

Οι απόστρατοι, που αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος εκ των 115.000 συνταξιούχων των ειδικών μισθολογίων που περίμεναν σήμερα τα αναδρομικά κατ’ εφαρμογήν της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, είδαν « κουρεμένα» ποσά έως και 75% αλλά και διαφορετικά ποσά αναδρομικών σε περιπτώσεις με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και τον ίδιο βαθμό. Κάνουν λόγο για εμπαιγμό και κοροϊδία και προαναγγέλλουν νέα προσφυγή στο ΣτΕ.

«Διαπιστώνουμε ένα θέατρο του παραλόγου από την ώρα που μπήκαν τα λεφτά στους λογαριασμούς μας» είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού Βασίλης Ροζής, μιλώντας στον Real FM .

«Άνθρωποι με τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας και τον ίδιο βαθμό έχουν τεράστιες διαφορές. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως βγήκαν αυτές οι διαφορές. Υπάρχει τέτοια αγανάκτηση και τέτοιος θυμός. Έπρεπε να πάρω 13.000 ευρώ και πήρα 2.738 ευρώ. Με τον ίδιο βαθμό με μένα και τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας, συμμαθητής μου πήρε 751 ευρώ και άλλος πήρε λίγο περισσότερα από μένα», δήλωσε ο κ. Ροζής τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως βγήκαν αυτά τα ποσά.

Δεν ξέρουμε πως προέκυψε αυτό το ποσό. Υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν τους έβαλαν ούτε ένα ευρώ. Οι άνθρωποι είναι αγανακτισμένοι, έχουν τέτοιο θυμό και έχουν δίκιο. Μας ξεφτίλισαν σε όλη την κοινωνία και τελικά μας έδωσαν ένα επίδομα. Πληροφορούμε την κυβέρνηση ότι δεν είμαστε ούτε μετανάστες ούτε ειδικές κατηγορίες. Είμαστε άνθρωποι που υπηρέτησαν την πατρίδα με αντίξοες συνθήκες και έχουμε μία υπερηφάνεια την οποία μας καταρράκωσαν»

Μάλιστα, ο κ. Ροζής υποστήριξε ότι«η μείωση είναι πάνω από 76%. Δεν πρόκειται για αναδρομικά, είναι για παρανόμως παρακρατηθέντα. Οι συντάξεις μας όχι μόνο δεν επανέρχονται στα επίπεδα του 2012, δεν γίνεται επαναπροσδιορισμός και δεν μπαίνει το ποσό που πρέπει κάθε μήνα στη σύνταξή μας. Άρα, είναι ένα επίδομα. Η απόφαση του ΣτΕ δεν εφαρμόστηκε, δεν έγινε επαναπροσδιορισμός της σύνταξής μας και να παίρνουμε το ποσό αυτό κάθε μήνα. Πρόκειται για ένα καθαρό επίδομα. Πρόκειται για κοροϊδία και εμπαιγμό».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ