- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ελεύθερος με εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από την χώρα ο Μιχάλης Σάλλας
Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες
Με εγγυοδοσία ύψους 120.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.
Ο κ. Σάλλας απολογήθηκε το πρωί στην ανακρίτρια, με την κατηγορία ότι προκάλεσε ζημία στην περιουσία του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, ύψους 10 εκ. ευρώ καθώς βρίσκεται ως κατηγορούμενος για δύο δικογραφίες που αφορούν το αδίκημα της απιστίας και οι οποίες συνδέονται με αγοραπωλησίες πέντε ακινήτων.
Οι αγοραπωλησίες αυτές φέρονται να έγιναν από την Τράπεζα το 2006, σε τιμές υψηλότερες από την πραγματική τους αξία.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ζημιωθεί η Τράπεζα Πειραιώς με περίπου 4 εκ. ευρώ.
Η δεύτερη δικογραφία αφορά σε αγορές από την Τράπεζα μετοχών εταιρειών που σχετίζονται με τα ακίνητα αυτά, το 2008, προκαλώντας, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, ζημία ύψους 6 εκ. ευρώ.
Ο κ. Σάλλας αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι τα επίμαχα ακίνητα χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα για να στεγαστούν υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.
Επιμένει δε πως ουδεμία ζημία προκλήθηκε στην Τράπεζα, προσκομίζοντας μάλιστα και σημερινή βεβαίωση με την οποία, η Τράπεζα Πειραιώς βεβαιώνει πως δεν ζημιώθηκε.
Εκτός από τον κ. Σάλλα, στην πρώτη δικογραφία, κατηγορούμενοι είναι περίπου 15 άτομα, μεταξύ των οποίων και μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Τράπεζας που συμφώνησαν στις αγοραπωλησίες. Στην δεύτερη φέρονται 10 εμπλεκόμενοι.
Όλοι οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Η μεγαλύτερη εγγυοδοσία επιβλήθηκε στον κ. Σάλλα ενώ ένας ακόμη συγκατηγορούμενός του υποχρεώθηκε να καταβάλλει εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.