Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 452

Πού πάνε οι ψήφοι της ΧΑ που εμφανίζονται δημοσκοπικά σε απόσταση;

41800-107233.jpg
Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 452
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
50339-111615.jpg

Μετά την απόσυρση του «ή αυτοί ή εμείς» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε η σειρά του Μαξίμου να αποσύρει, εδώ και λίγα 24ωρα, τη θεωρία των δύο άκρων.


Το λανσάρισμά της, την επομένη της δολοφονίας του Π. Φύσσα, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις εντός και εκτός της ΝΔ. Λέγεται πως έφερε και πτώση δημοσκοπική.


Η εικόνα βελτιώθηκε, όταν άρχισαν να πέφτουν κεφάλια στην ηγεσία της Αστυνομίας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.


Αυτοί που εκ των υστέρων επαινούν τον πρωθυπουργό για την πολιτική βούληση για κάθαρση της Αστυνομίας από «σταγονίδια» της ΧΑ, ας ρωτήσουν: ήξερε ο Α. Σαμαράς για την απόφαση του Νίκου Δένδια να πάρει κεφάλια;


Κάποιοι επιμένουν πως όχι. Το τηλεφώνημα από το Μαξίμου προς τον υπουργό για εξηγήσεις έπεσε αφού έγιναν οι καρατομήσεις. Ο Δένδιας ήδη είχε πάρει το όπλο του - και το ρίσκο του.


Αρκετοί στη ΝΔ δυσφόρησαν με την αιφνιδιαστική καρατόμηση στελεχών της Αστυνομίας. Ακόμα και υπουργοί. Μάλιστα ένας εξ αυτών, με διασυνδέσεις στο υπουργείο, εξεμάνη περισσότερο απ’ όλους.


Πήρε τον μάτι σας στην TV τον Φαήλο να δίνει συστάσεις στον Κασιδιάρη να χαμηλώσουν τους τόνους; Και τον Κασιδιάρη να δηλώνει πως παίρνει σοβαρά υπόψη του τις υποδείξεις; Αυτά παραμονές των συλλήψεων.


Χρυσοχοΐδης, Μπακογιάννη και Μαρκογιαννάκης ήταν παρόντες στη Βουλή, όταν ψηφίστηκε το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, λέει η Ντόρα.


Είναι το άρθρο με το οποίο η ΧΑ εγκαλείται ως εγκληματική οργάνωση. Απορία: οι άλλοι βουλευτές πού βρίσκονταν;


Καλά λόγια για τον Νίκο Δένδια ακούστηκαν από τον Δημήτρη Παπαδημούλη. Και αυτό, την ώρα που η «Αυγή» ζητούσε μονότονα, επί μέρες, την παραίτησή του.


Μίλησε και ο Ι. Τζιάκης, επικεφαλής των εφέδρων, που ζήτησε ανατροπή με εγγυητή το στρατό. «Όσα αναφέρονται στο κείμενο λέγονται συνεχώς στις διακηρύξεις των αντιμνημονιακών κομμάτων»…


Τι θα γίνει με την καθημερινή ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο; Το περιβόητο briefing ήταν να ξεκινήσει, αλλά το σχέδιο πάγωσε. Γιατί;


Πού πάνε οι ψήφοι της ΧΑ που εμφανίζονται δημοσκοπικά σε απόσταση. Ο Γ. Καρατζαφέρης ξέρει και δηλώνει: «Μακάρι να γίνουν οι παραιτήσεις (της ΧΑ) γιατί θα πάρω πίσω αυτό που μου λεηλάτησαν». Νάτο το δαχτυλίδι!


«Οι εκλογές σε μια δημοκρατία δεν είναι κατάρα, είναι ευλογία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο φεστιβάλ νέων του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, ζούμε στη Γη της Επαγγελίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ