Πολιτικη & Οικονομια

Αν εφαρμοζόταν το πόρισμα Παρασκευόπουλου, δεν θα είχε καεί το ΑΠΘ, υποστηρίζει το υπ. Προστασίας του Πολίτη

«Θα υπήρχε επικοινωνία μέσω email. Τόσο απλά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αν εφαρμοζόταν το πόρισμα Παρασκευόπουλου, δεν θα είχε καεί το ΑΠΘ, υποστηρίζει το υπ. Προστασίας του Πολίτη
(EUROKINISSI

Στη μη εφαρμογή του πορίσματος της επιτροπής Παρασκευόπουλου για τα πανεπιστήμια αποδίδουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τα όσα έγιναν πρόσφατα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η διαρροή του υπουργείου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αν όσοι λοιδορούσαν το πόρισμα της "επιτροπής Παρασκευόπουλου" για τα πανεπιστήμια, το εφάρμοζαν, τότε ζητήματα επικοινωνίας και συντονισμού όπως για τα πρόσφατα γεγονότα στο ΑΠΘ θα είχαν επιλυθεί».

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι στη 12μελή «επιτροπή για την μελέτη των ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας», που συνέστησε το υπουργείο Παιδείας και στην οποία ήταν πρόεδρος ο Νίκος Παρασκευόπουλος, συμμετείχαν μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, μεταξύ των οποίων καθηγητές του ΑΠΘ και ο Πρύτανης του ΑΠΘ Π. Μήτκας, καθηγητές νομικής, εγκληματολογίας, αντεισαγγελέας, εκπρόσωπος της Αστυνομίας κ.ά. Και συμπληρώνουν: «Στο Κεφάλαιο 4, παράγραφος (α) του πορίσματος της επιτροπής, υπάρχει πρόνοια για περιπτώσεις που κλονίζεται η ηρεμία του Πανεπιστημιακού χώρου. Προτείνεται η επικοινωνία μέσω email των αρμοδίων πρυτανικών αρχών-αστυνομίας-εισαγγελέα για τον συντονισμό τους και τη λήψη αποφάσεων. Τόσο απλά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαφθορά στον Δημόσιο Τομέα: Τι είχες Ελλάδα, τι είχα πάντα
Διαφθορά στον Δημόσιο Τομέα: Τι είχες Ελλάδα, τι είχα πάντα

Δεν υπάρχει χειρότερη κατάντια από την ανοικτή «διαπαιδαγώγηση» της κοινωνίας στην παρανομία και στον χρηματισμό. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη και πρέπει να την αναλάβει

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.