- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαβρόγλου σε ιερείς: Δεν κινδυνεύουν τα εργασιακά σας δικαιώματα
Νέα συνάντηση επί νέου κειμένου στις 21 Δεκεμβρίου
Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, καθώς και τους εκπροσώπους κληρικών από την Εκκλησία της Κρήτης, είχε σήμερα ο Κώστας Γαβρόγλου.
Ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύουν τα εργασιακά τους δικαιώματα ενώ έδωσαν νέο ραντεβού για τις 21 Δεκεμβρίου.
Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των επαφών του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τους φορείς της Εκκλησίας, ενώ η νέα συνάντηση θα γίνει επί ενός νέου κειμένου που θα διαμορφωθεί.
«Οι κληρικοί εξέφρασαν τις αγωνίες τους και έθεσαν πολλά ερωτήματα για μια συμφωνία που δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητή» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, μετά το τέλος της συνάντησης. «Με όσα καταγράψαμε θα προχωρήσουμε στον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους» πρόσθεσε.
Οι κληρικοί, από την πλευρά τους, τόνισαν την επιθυμία τους να εξακολουθούν να πληρώνονται από το δημόσιο και όχι από το ειδικό ταμείο που θα επιδοτείται από το Κράτος, ενώ τη διαχείρισή του θα έχει η Εκκλησία. Τηρούν, ωστόσο, στάση αναμονής ενόψει του νέου κειμένου και της συνάντησης που ορίστηκε για τις 21 Δεκεμβρίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.