- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ξεκίνησαν οι εξώσεις στις εκπλειστηριασμένες πρώτες κατοικίες, σύμφωνα με τη ΛΑΕ
Αναλυτικά η γραπτή ανακοίνωση του κόμματος
«Τα αρπακτικά, που αρπάζουν σε τιμές ευκαιρίας λαϊκές κατοικίες και περιουσίες που εκπλειστηριάζουν οι τράπεζες, η κυβέρνηση και κερδοσκοπικά funds, ξεκίνησαν τις εξώσεις των υπερχρεωμένων και φτωχοποιημένων ιδιοκτητών από τα σπίτια τους» τονίζει σε γραπτή της ανακοίνωση η ΛΑΕ.
Συνεχίζοντας η Λαϊκή Ενότητα αναφέρει πως σήμερα Πέμπτη «δικαστικός επιμελητής συνοδευόμενος από αστυνομικούς, επιχείρησε να κάνει έξωση από το σπίτι του, πρώτη κατοικία στη Γλυφάδα, και να πετάξει όλη την οικοσκευή του στον δρόμο στον Δημήτρη Βλησίδη, μετά από εντολή της εταιρείας που ήταν υπερθεματιστής στον πλειστηριασμό που πραγματοποίησε η Εθνική Τράπεζα, στην οποία αυτός ήταν χρεωμένος από δάνεια».
Η ΛΑΕ σημειώνει πως «υπερθεματιστής, που πήρε το σπίτι του Δημήτρη Βλησίδη στον πλειστηριασμό, εμφανίστηκε μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, που κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι συνδέεται και με πολιτικά πρόσωπα και φέρεται να εκπροσωπεί κυπριακήoffshore εταιρεία. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ήταν επιχειρηματίας που έπεσε έξω, όπως χιλιάδες άλλοι επαγγελματίες τα χρόνια των μνημονίων και που δεν μπορούν να προσφύγουν στο νόμο Κατσέλη για να προστατεύσουν τις πρώτες κατοικίες τους, γιατί θεωρούνται ότι έχουν εμπορική ιδιότητα».
Καταλήγοντας η Λαϊκή Ενότητα τονίζει πως «η έξωση, μετά από παρέμβαση κλιμακίου του κόμματος με επικεφαλής τους Γιάννη και Αχιλλέα Καλιντεράκη και την δημοτική σύμβουλο Γλυφάδας Ειρήνη Βαγγελάτου, και την ενεργή αλληλεγγύη των άλλων κατοίκων της συγκεκριμένης πολυκατοικίας και μετά από αίτημα του ιδιοκτήτη για χρονική παράταση, αποτράπηκε τουλάχιστον για σήμερα».
«Με αφορμή το σημερινό γεγονός, η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών δηλώνουν ότι θα επεκτείνουν το μαζικό, δυναμικό και αποτελεσματικό κίνημα κατά των πλειστηριασμών και ενάντια στις εξώσεις, που αναμένεται να εντατικοποιηθούν τους επόμενους μήνες, σε όλους τους δήμους και γειτονιές της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.