Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μείωση της διαφοράς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

23,1% στην πρόθεση ψήφου για την αξιωματική αντιπολίτευση και 16,4% για το κυβερνών κόμμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μείωση της διαφοράς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει νέα πανελλαδική δημοσκόπηση σε αντίθεση με την αυξητική τάση που έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής οι δημοσκοπικές έρευνες της Pulse και της Public Issue.

Η νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας Tvxs.gr τοποθετεί τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις 6,7 ποσοστιαίες μονάδες. Να σημειωθεί πως η εν λόγω δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα από 20 έως 23 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 23,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 16,4%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 4,2%, η Ένωση Κεντρώων με 2,2%, το Ποτάμι με 1,2%, η Ελληνική Λύση με 1,2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1%, το ΛΑΟΣ με 0,9%, οι ΑΝΕΛ με 0,6%, η Πλεύση Ελευθερίας με 0,5%, η Δημιουργία Ξανά με 0,3% και η Λαϊκή Ενότητα με 0,3%.

Το 19,4% δηλώνει αυθόρμητα πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσει, ενώ επίσης αυθόρμητα «Λευκό/Άκυρο» δηλώνει το 6,2% και «Δεν θα ψηφίσω» το 6,4%. «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» δήλωσε το 3,9%.

Σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της Palmos, η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει πτωτικά από τον Μάρτιο του 2017, όταν και είχε καταγραφεί στο 13,3%. Στα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε σχέση με τις μετρήσεις του Σεπτεμβρίου, καταγράφεται μείωση της τάξεως του 2,8% . Μείωση σημειώνεται και για το κυβερνών κόμμα κατά 1,9%. Αντίθετα αύξηση κατά 1,1% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο παρουσιάζουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, αλλά και της Ένωσης Κεντρώων κατά 0,7%. Πτώση σημειώνεται και για το Κίνημα Αλλαγής κατά 1,7%.