- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φίλης: Παραδίδουμε τους ιερείς στην δεσποτοκρατία και το ταμείο στον Ιερώνυμο (video)
«Είναι παράλογο να δεσμεύεται η κυβέρνηση ότι θα πληρώνει 10.000 κληρικούς»
Το θέμα της καταρχήν συμφωνίας του Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμου ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στον ιστότοπο newsit.gr.
Ο κ. Φίλης εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για πολλά σημεία της συμφωνίας, όπως για παράδειγμα για το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά και για το θέμα των 10.000 κληρικών και τον τρόπο που θα μισθοδοτούνται. Για την εκκλησιαστική περιουσία, ο κ. Φίλης περιέγραψε τις ενστάσεις που έχει λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν καταλαβαίνει την σπουδή για το κλείσιμο του θέματος ειδικά για τα αμφισβητούμενα ακίνητα.
Είπε ότι με το Κτηματολόγιο σε λίγα χρόνια θα μπορούσε να λυθεί το θέμα και όχι να υπάρχει αξιοποίηση 50 – 50. Για την μισθοδοσία των κληρικών εξέφρασε την διαφωνία του με το να αναλαμβάνει το Κράτος την ευθύνη να καταβάλλει 210 εκατομμύρια ευρώ στον αιώνα τον άπαντα. «Είναι παράλογο να δεσμεύεται η κυβέρνηση ότι θα πληρώνει 10.000 κληρικούς» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Φίλης είπε επίσης ότι δεν πρέπει να παραδώσουμε τους ιερείς στην δεσποτοκρατία και εκτίμησε ότι από την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου αυτός που κερδίζει είναι η Εκκλησία και όχι το δημόσιο συμφέρον! Για την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι παρά τις δηλώσεις Καμμένου περί καταψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών η κυβέρνηση αυτή μπορεί να πάει μέχρι το τέλος και κάλεσε την κα Γεννηματά να αποφασίσει αν θα γίνει δορυφόρος της ΝΔ.
Παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνος του για ουσιαστικούς λόγους όχι για αριθμητικούς και δήλωσε βέβαιος ότι θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές, αφού έχουν ήδη αρχίσει να αποτυπώνονται οι σωστές παρεμβάσεις στην κοινωνία και μπορούν να γίνουν και άλλες στον τομέα της οικονομίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.