Πολιτικη & Οικονομια

Σατανικό; Όχι, θεϊκό!

Θα πληρώνουμε το λογαριασμό και για τις απολαβές των κληρικών αλλά και για τις 10.000 προσλήψεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση

4939-198868.jpg
Ευτύχης Παλλήκαρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4610674.jpg
©EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ευλόγησον Δέσποτα τις… νέες προσλήψεις! Λίγες ώρες μετά τις πομπώδεις ανακοινώσεις για την εκκλησιαστική συμφωνία, έρχεται μια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου να δώσει μια πτυχή της «ιστορικής συμφωνίας», όπως την χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός: ο κ.Τζανακόπουλος είπε πως τώρα που οι 10.000 περίπου ιερωμένοι δεν είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι, ανοίγει ο δρόμος για 10.000 νέες προσλήψεις!

Δηλαδή, με άλλα λόγια, το κράτος –άρα οι φορολογούμενοι– και θα πληρώνει τον λογαριασμό των απολαβών για τους κληρικούς με τη μορφή επιδότησης, και θα ξηλωθεί για να πληρώσει χιλιάδες νέους δημόσιους υπαλλήλους. Τον περίφημο χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, με άλλα λόγια, θα τον πληρώσουμε εις διπλούν!  Πραγματικά ευλογημένη η… διπλότυπη σπουδή της κυβέρνησης να συμπληρώσει το «κενό» με νέο κατάλογο υποψήφιων διορισμών. Μεγαλοφυής σύλληψη, εις το όνομα του Πατρός!

Και να αναλογιστεί κανείς ότι ακόμα δεν χάρηκε το Μαξίμου τη συμφωνία και ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για «πρόθεση συμφωνίας», προφανώς για να κατασιγάσει τις αντιδράσεις στους κόλπους της Ιεραρχίας και των κληρικών. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση. Εκλογές έρχονται, η πατροπαράδοτη παράδοση των ρουσφετιών συνεχίζει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο προεκλογικής καμπάνιας και για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Άλλωστε κατά πώς φαίνεται, ενόψει και αναθεώρησης του Συντάγματος, οι προσλήψεις θα είναι συμβατές με το προοίμιο του Συνταγματικού Χάρτη «εις το όνομα της Αγίας και  Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος». Κι αν ενοχλείται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο δεν ρωτήθηκε καν για την «πρόθεση συμφωνίας», ε, δεν χάθηκε και ο κόσμος…

Το Μαξίμου έχει καλομάθει να στήνει καθημερινά παραστάσεις εντυπωσιασμού, κάνοντας την τρίχα τριχιά, πότε με κρύπτες του ΚΕΕΛΠΝΟ, πότε με ιστορικές συμφωνίες. Ειδικά για την εκκλησιαστική συμφωνία, ο υπολογισμός είναι απλός; Από τη μια, οι αντιδράσεις τύπου Αμβρόσιου θα δικαιώνουν τον ιστορικό χαρακτήρα της συμφωνίας, με επίφαση προοδευτισμού, από την άλλη, μέχρι να κατακάτσει η σκόνη, θα καλλιεργούνται προεκλογικά οι προσδοκίες από τα «οφέλη» μέσω προσλήψεων. Σατανικό; Όχι, βέβαια. Θεϊκό!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ