Πολιτικη & Οικονομια

Παπαγγελόπουλος αδειάζει Κοτζιά για τον Σόρος

«Αυτό δεν μπορεί να σταθεί με καμία λογική»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
papagelopoulo.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Απάντηση στα όσα δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς περί χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στις καταγγελίες της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου για παρεμβάσεις που είχε δεχθεί, έδωσε σήμερα από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Αναφερόμενος στα όσα είπε χθες σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Νίκος Κοτζιάς ότι ο Πάνος Καμμένος στο υπουργικό ανέφερε πως ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδότησε την κυβέρνηση με 50 εκατομμύρια για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε: «Αυτό δεν μπορεί να σταθεί με καμία λογική, η κυβέρνηση κάνει κάτι που πιστεύει ότι είναι σωστό, το κάνει με θάρρος, αναλαμβάνει προσωρινά θέλω να πιστεύω το πολιτικό κόστος και να πληρώσει επειδή θεωρεί ότι κάνει αυτό που είναι καθήκον της;».

Τα όσα δήλωσε πάντως ο κ. Κοτζιάς περί χρηματισμού της κυβέρνησης από τον Σόρος έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. 

«Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Τζορτζ Σόρος. Δεν το λέει η Νέα Δημοκρατία αλλά δημοσίως πια ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει κάτι ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο υπουργικό συμβούλιο;», αναφέρει η Πειραιώς.

Από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής ζητά με ανακοίνωσή του την «αυτονόητη και άμεση παρέμβαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης» για να εξετάσει εις βάθος τις καταγγελίες του πρώην ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με το ΚΙΝ.ΑΛ. «χθες ο κ. Κοτζιάς επιβεβαίωσε on camera ότι υπουργός του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, κατήγγειλε ότι "ο κ. Σόρος χρηματοδοτεί την Ελληνική Κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους". Και ότι "ουδείς απάντησε, κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός"». «Αυτή η δημόσια αποτυπωμένη καταγγελία δεν μπορεί να αποσιωποιηθεί από τον Πρωθυπουργό», προσθέτει το Κίνημα Αλλαγής.

Τα δύο ζητήματα, οι δηλώσεις Ράικου περί παρεμβάσεων και Κοτζιά περί Σόρος, τέθηκαν στη Βουλή τόσο από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Θεόδωρο Παπαθεοδώρου όσο και από τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά.

«Θέλω να μου πείτε, κ. Παπαγγελόπουλε, ποιος πίεζε την κ. Ράικου να αρχειοθετεί, να κλείνει υποθέσεις ή να ασκεί διώξεις; Έχετε υπόψη, κ. Παπαγγελόπουλε, ποιος είναι ο νταβατζής; Θα ρώταγα και τον κ. Καλογήρου, και να μας πείτε, χρηματίζεστε από τον Τζορτζ Σόρος; Παίρνετε χρήματα για να εξαγοράζετε ξένους πολιτικούς στα Βαλκάνια; Αυτό κατήγγειλε ο κ. Καμένος και απάντηση δεν δόθηκε από κανέναν. Θα μας πείτε, χρηματίζεστε από τον Σόρος; Ο Κοτζιάς αντέδρασε, εσείς γιατί όχι;», δήλωσε από το βήμα της βουλής ο κ. Αμυράς

«Θέλω να πω κάτι για τους κύκλους της κ. Ράικου. Άλλο και τούτο. Πρώτη φορά ακούω, 40 χρόνια που ασχολούμαι με τη Δικαιοσύνη, ως δικηγόρος, εισαγγελέας και αναπληρωτής υπουργός, ότι οι εισαγγελείς έχουν κύκλους. Εν πάση περιπτώσει είναι και αυτό ένα από τα φαινόμενα του καιρού μας» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε: «Όταν διευκρινισθεί ποιοι είναι αυτοί οι κύκλοι, τι καταγγέλλουν συγκεκριμένα και αν πράγματι οι κύκλοι αυτοί με την αγοραία γλώσσα εκπροσωπούν την εν λόγω κυρία, τότε να είστε βέβαιοι ότι όχι μόνο θα δοθούν οι δέουσες απαντήσεις, αλλά θα τεθούν και μερικά ενδιαφέροντα ερωτήματα, για τα οποία θα έχουν ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον οι απαντήσεις».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, έκανε λόγο στην ομιλία του για ειδικά δικαστήρια.

«Ποιος είναι αυτός ο πολιτικός παράγοντας, ποιου τα συμφέροντα υπηρετεί και σε ποιόν λογοδοτεί; Οι απαντήσεις μάλλον έρχονται γρήγορα, αλλά αν οι καταγγελίες ευσταθούν τότε, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, το επόμενο στάδιο είναι παραιτήσεις, δικαστική έρευνα και, στο βάθος, Ειδικό Δικαστήριο. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η υπόθεση αποτελεί την απαρχή ενός τεράστιου σκανδάλου που θα συμπαρασύρει την Κυβέρνηση ή ότι έχει μείνει από αυτή», είπε ο κ. Παπαθεοδώρου, με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να απαντά:

«Δεν ξέρω αν θα υπάρξουν Ειδικά Δικαστήρια, αλλά μπορεί να υπάρξουν άλλα δικαστήρια για όσα λέγονται και γράφονται χωρίς αιδώ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ