Πολιτικη & Οικονομια

Παν-Σατανικότατε πραγματικέ πρωθυπουργέ, Τζορτζ Σόρος...

Οι επιστολές του Forrest Gump

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 677
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
danai.jpg

Ελάτε, τώρα... Σταματήστε να υποκρίνεστε ότι δεν έχετε ιδέα, επικαλούμενος την πολυάσχολη καθημερινότητα ενός διεθνούς επενδυτή. Ξέρουμε πια καλά πως αυτό το χρησιμοποιείτε για κάλυψη. Προκειμένου να εφαρμόζετε ανενόχλητος τα σκοτεινά σχέδιά σας στην Ελλάδα. 

Όμως, λυπάμαι που σας το λέω, αλλά αποκαλυφθήκατε! Και όχι τώρα. Σας έχουμε εντοπίσει από καιρό. Από τότε που προσπαθείτε να κάνετε δήθεν δωρεές σε σχολεία και ιδρύματα. Νομίζετε ότι θα ξεχάσουμε εκείνη την –ας την πούμε– «δωρέα» πετρελαίου στα σχολεία της Νάουσας; Που ευτυχώς την ανακάλυψαν οι ηρωικοί γονείς και σας την επέστρεψαν μαζί με τα ύποπτα «Σορόνια» (τα μικρόβια της παγκόσμιας Νέας Τάξης») που θέλατε να ρίξετε μέσα ώστε να παρασύρετε τα παιδιά τους μακριά από τον σωστό δρόμο;

Μη νομίσετε, λοιπόν, ότι μας ξεγελάτε. Ξέρουμε ότι είστε πίσω από κάθε τι κακό που συμβαίνει στη χώρα. Είστε κάτι σαν την Τασώ Καββαδία στις ελληνικές ταινίες που μηχανοραφεί μπροστά στα μάτια των θεατών. Και ο μόνος που δεν το ξέρει είναι η αθώα και άβγαλτη πρωταγωνίστρια. Ή είστε κάτι σαν τον Μπλόμφιλντ στα παλιά Τζέιμς Μποντ. Ή σαν τον κακό στις περιπέτειες του Αστυνόμου Σαΐνη. Ή όλα αυτά μαζί. 

Μπλόμφιλντ

Πάντως το σίγουρο είναι ότι κάθεστε όλη τη μέρα μπροστά από τις υπερσύγχρονες οθόνες χαϊδεύοντας μια υπερσύγχρονη μοχθηρή γάτα (πιθανότατα Ιμαλαΐων) και μας παρακολουθείτε. Όλη μέρα! Παρακολουθείτε τον Μπάμπη από το διπλανό ψιλικατζίδικο, τον Γιάννη τον ταξιτζή, όλους μας! Απορώ, δηλαδή, πότε προλαβαίνετε να κάνετε όλες σας τις κερδοσκοπίες στα παγκόσμια χρηματιστήρια, όταν είστε τόσο απασχολημένος με εμάς.
Βέβαια, δεν είναι τυχαίο που έχετε τόσους πράκτορες. Ολόκληρες κυβερνήσεις βρίσκονται στα πόδια σας, όπως αποκάλυψε άλλωστε την προηγούμενη εβδομάδα και ο Πάνος ο Καμμένος. Που οι πρωθυπουργοί τους και οι υπουργοί δεν είναι τίποτε άλλο από υποχείριά σας. Και που είναι έτοιμοι να υπακούσουν στις εντολές σας και να απομακρύνουν όποιους αντιστέκονται. Το όνομα Βαρουφάκης, δηλαδή, δεν σας λέει τίποτα; Μην κάνετε πως δεν ξέρετε! Είναι αυτός που ζητήσατε να απομακρυνθεί από υπουργός Οικονομικών! Σας εκπλήσσει το πώς το μάθαμε; Μα μας το είπε ο ίδιος σε μια εκπομπή! Γίνεται να λέει ψέματα, κοτζάμ αντιμνημονιακός άνθρωπος;

Και στο κάτω-κάτω, δεν έχει σημασία αν λέει ψέματα ή όχι. Εμείς αυτόν πιστεύουμε. Και όποιον πει ότι είναι εναντίον σας και αποδίδει τις αποτυχίες του σε δικές σας παρεμβάσεις, τον πιστεύουμε. Γιατί έτσι είναι. Δηλαδή, ποιον να πιστέψουμε; Τους κακούς πλοιοκτήτες Ρίχτερ στο «Ορατότης Μηδέν» ή το δικό μας παλικάρι, τον Κούρκουλο, που φώναζε όχι άλλο κάρβουνο; Ας μην τρελαθούμε και τελείως!    

Γι' αυτό και δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς που κάνετε σαν να απαξιείτε να ασχοληθείτε και να απαντήσετε σε όλες αυτές τις κατηγορίες που σας προσάπτουν εδώ. Πιθανότατα θέλοντας να μας κάνετε να νιώσουμε σαν ένα απομονωμένο τρελοκομείο στη νότια άκρη της Βαλκανικής χερσονήσου που περνάει τις μέρες του παίζοντας σε κυβερνητικό επίπεδο «πάρε τον Σόρος». Όπως, ας πούμε παλιά, έπαιζαν «Πάρε τον Μουτζούρη». Ή «Πάρε τον Παπά».  

Καλύτερα που δεν απαντάτε, αν θέλετε να ξέρετε. Έτσι γίνεστε ακόμα πιο πιστευτός ως σκοτεινός συνωμοσιολόγος που περιμένει όποιον βγει έξω από το καζάνι μας για να του ρίξει ύποπτα πράγματα στο ποτό του, όπως μας προειδοποιούσαν και οι μαμάδες μας. Αφού, άλλωστε, πρέπει να είστε η ενσάρκωση του απόλυτου κακού, κάντε το σωστά. Από το σκοτεινό παρασκήνιο, όπου μπορεί ο καθένας μας να δει εκεί όλους τους φόβους του. Και να βρει όλες τις δικαιολογίες του, επίσης. 

Προσπαθώ τόση ώρα να σας πω ότι σας έχουμε απόλυτη ανάγκη. Χωρίς εσάς, ο καθένας θα έπρεπε να σταθεί ενώπιον των ευθυνών του. Να αναλογιστεί, αν έκανε λάθη. Να κάνει αυτοκριτική. Δηλαδή, να πάψει να είναι πραγματικός Έλληνας και να γίνει –χτύπα ξύλο– ένας κανονικός άνθρωπος! Με άλλα λόγια, σας έχουμε απόλυτη ανάγκη. Ακόμα και αν δεν υπήρχατε, θα έρπεπε να σας εφεύρουμε. 

 Στο φινάλε, καλύτερα με το μέρος σας, παρά με το μέρος του Καμμένου

Ελπίζω, λοιπόν, να σας ανέβασα αρκετά, πραγματικέ μου πρωθυπουργέ. Ναι, σωστά σας αποκαλώ έτσι. Γιατί, όπως αποδείχθηκε, οι άλλοι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μαριονέτες σας. Και δεν τους δίνω πλέον καμιά αξία. Βλέπετε, προσπαθώντας να σας ρίξουν τις ευθύνες για τα πάντα, στην πραγματικότητα υπονόμευσαν τη θέση τους. Και μου έδωσαν το μήνυμα ότι είναι ανίκανοι να σας νικήσουν. Όμως, εγώ θέλω να είμαι με τον αληθινά δυνατό. Πείτε το και ένστικτο επιβίωσης. 

Οπότε τώρα που έπεσαν οι μάσκες μεταξύ μας και κατάλαβα ότι εσείς κυβερνάτε τη χώρα, σας βλέπω διαφορετικά. Πιο κοντά μου. Πιο δικό μου άνθρωπο. Όπως κάνουμε εμείς πάντοτε με τους πρωθυπουργούς μας. Και να ξέρετε ότι είμαι πάντα στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε. Στο φινάλε, καλύτερα με το μέρος σας, παρά με το μέρος του Καμμένου.

Για πάντα δικός σας, Forrest

Υ.Γ. Άσχετο, αλλά τώρα που το θυμήθηκα, εκείνο το πετρέλαιο που θα δίνατε στα σχολεία της Νάουσας, υπάρχει ακόμα; Αν είναι, στείλτε μου τη διεύθυνση να περάσω να το πάρω. Ξέρετε, έχει αυξηθεί πολύ η τιμή του (σίγουρα αν ρωτήσω θα μου πουν ότι αυξήθηκε εξαιτίας σας) και στην πολυκατοικία έχουμε πρόβλημα. Μη δείτε το αίτημά μου σαν ρουσφέτι. Δείτε το σαν απαρχή μιας υπέροχης φιλίας… 


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Κολοκυθοπώλης μανάβης
Ο άνθρωπος που ξαφνικά στα τέλη Οκτωβρίου καλείται να μεταφέρει και να αποθηκεύσει στο κατάστημά του ένα δυσανάλογα μεγάλο αριθμό κολοκυθών, προκειμένου να ανταποκριθεί στην απρόσμενα αυξημένη ζήτηση λόγω Halloween.


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...

«Μαλλινομνήσεις»
Οι αναμνήσεις από μέρη που επισκέφθηκες τον επόμενο χειμώνα που έχουν διατηρηθεί πάνω στα μάλλινα ρούχα όλο το καλοκαίρι και επανέρχονται τώρα που τα ξαναφοράς.


Η μετάφραση της εβδομάδας

metafrasi.jpg

Χριστόφορος Βερναρδάκης: «Υπάρχει, για αρκετούς λόγους που δεν είναι της ώρας να σας εκθέσω, η ασφάλεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές».

Μετάφραση: «Θα κερδίσουν που θα κερδίσουν οι άλλοι, αλλά δεν μπορώ να τους βλέπω να πανηγυρίζουν από τώρα και θέλω να τους τη σπάσω και να νομίζουν ότι ξέρω κάτι παραπάνω. Ανθρώπινο είναι. Γι’ αυτό μη με κοροϊδεύετε». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο
Ρεπορτάζ για τη γραφειοκρατία: Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο

«Η γραφειοκρατία είναι γραφειοκρατία. Νομοθετείται από άσχετους μανδαρίνους και προωθείται από υπουργούς, οι οποίοι αντιδρούν φοβικά στους κατά καιρούς πανικούς, εξίσου άσχετων τηλεπερσόνων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.