Πολιτικη & Οικονομια

ΝΔ: Δώστε επιτέλους στη δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά και τα πρακτικά του υπουργικού

«Εννιά μέρες μετά το υπουργικό συμβούλιο οι πολίτες εξακολουθούν να παρακολουθούν υπαινιγμούς»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nd.jpg
©EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το αίτημά της να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή Κοτζιά και τα πρακτικά συνεδρίασης του υπουργικού συμβούλιου επαναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία μετά την καταγγελία του Πάνου Κάμμενου για συνεργασία εταιρείας του Σόρος με το υπουργείο Εξωτερικών επί υπουργίας Νίκου Κοτζιά.

«Χθες ο Πάνος Καμμένος, που έχει πάμπολλες φορές επικρίνει ως ύποπτη και σκοτεινή τη δράση του επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος, προέβη σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Υποστήριξε δημόσια ότι εταιρεία στην οποία εμπλέκεται ο Τζορτζ Σόρος συνεργάζεται με το υπουργείο των Εξωτερικών και ότι ανέλαβε επί υπουργίας Νίκου Κοτζιά  την έκδοση των εγγράφων (Visa) για τους πολίτες εκτός Ε.Ε. που επισκέπτονται τη χώρα μας. Ο κ. Κοτζιάς το επιβεβαιώνει; Ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει;», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Σημειώνει παράλληλα ότι «εννιά μέρες μετά το υπουργικό συμβούλιο οι πολίτες εξακολουθούν να παρακολουθούν υπαινιγμούς και αλληλοκαταγγελίες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και ο κ. Τσίπρας να παραμένει άφωνος». «Αν όντως η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τζανακόπουλος, η λύση είναι απλή: Δώστε επιτέλους στη δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά και τα πρακτικά της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου», τονίζει η ΝΔ.

Πηγές της Πειραιώς σχολιάζουν επίσης απευθυνόμενες στο Μαξίμου ότι «α ήταν στοιχειώδης σεβασμός στους πολίτες η απάντηση του να είναι έστω για μία φορά εντός του θέματος».

Παράλληλα σχολιάζοντας την χθεσινή συνέντευξη του κ. Καμμένου αναφέρουν: «Είναι αδιανόητο ο υπουργός Αμύνης να περιγράφει ως παράφρονα τον υπουργό Εξωτερικών και να μην αποδοκιμάζεται από το Μαξίμου, καθώς αυτό εννοούσε ο κ. Καμμένος με τη φράση "το γαρ πολύ της θλίψεως" που είπε για τον κ. Κοτζιά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ