- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας και Ζάεφ μίλησαν στο τηλέφωνο μετά την παραίτηση Κοτζιά
Σύμφωνα με την «Αυγή»
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ζάεφ μετά την παραίτηση Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με την «Αυγή».
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ εξέφρασε τον θαυμασμό του στον Έλληνα ομόλογό του, για «το κουράγιο και την επιμονή του», αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Επιπλέον, ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν από κοινού μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνοντας ότι «κάθε βήμα ήταν πιο δύσκολο από το προηγούμενο».
Οι ίδιες πληροφορίες που επικαλείται η «Αυγή» αναφέρουν πως ο Ζόραν Ζάεφ θύμισε στον κ. Τσίπρα ότι «η Ιστορία θυμάται τους θαρραλέους ηγέτες και τις θαρραλέες πράξεις, καθώς κοινός τους στόχος είναι να δημιουργήσουν τα νέα Βαλκάνια του 21ου αιώνα με ειρήνη, συνεργασία και αλληλεγγύη ανάμεσα στους δύο λαούς που παρά τις διαφορές τους μπορούν να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον».
Το μήνυμα Τσίπρα προς τα Σκόπια
Υπενθυμίζεται ότι στις πρώτες δηλώσεις του, μετά την παραίτηση Κοτζιά, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς τα Σκόπια, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί την ένταξή τους στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ χωρίς αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας τους.
«Να στείλω ένα μήνυμα προς τους γείτονές μας που αυτές τις ημέρες έχουν τις δικές τους διαδικασίες, όπως προβλέπονται, προκειμένου να προχωρήσουν στην αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας τους. Να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και θάρρος γιατί δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί την ένταξη της γειτονικής χώρας σε οποιοδήποτε διεθνή οργανισμό που η ίδια συμμετέχει, στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, με συνταγματική ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
» Να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν σε ένα αποφασιστικό βήμα στην ολοκλήρωση της "ιστορικής συμφωνίας" για ειρήνη και σταθερότητα στα Βαλκάνια και να τους διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα και η κυβέρνησή μου θα κάνει αυτό που πρέπει και ορίζουν οι διεθνείς της υποχρεώσεις» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Τον κατηγόρησε ότι δεν τήρησε συμφωνίες που είχαν κάνει στο παρελθόν
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.