Πολιτικη & Οικονομια

Λαγκάρντ: Δύο οι μεγάλες κατηγορίες κινδύνων για την παγκόσμια οικονομία

Συνέντευξη στο Bloomberg

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lagarde.jpg
© EUROKINISSI/WORLD ECONOMIC FORUM/JAKOB POLACSEK

«Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες κινδύνων για την παγκόσμια οικονομία» τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του  Bloomberg.

Όπως είπε: «Η  πρώτη σχετίζεται με τις εντάσεις στις εμπορικές συναλλαγές που συνεχίζονται το τελευταίο έτος και ενέχουν τον κίνδυνο επιβολής αντιποίνων. Η αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων προϋποθέτει αποκλιμάκωση της έντασης και έναρξη διαλόγου για την αναμόρφωση των κανόνων διεξαγωγής του διεθνούς εμπορίου και βελτίωση του συστήματος με τη μορφή που έχει σήμερα. Η δεύτερη κατηγορία κινδύνων έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση καθώς θα υπάρξει επιβολή αυστηρότερων νομισματικών μέτρων στις ΗΠΑ λόγω της βελτίωσης της οικονομίας της που θα έχει όμως επιπτώσεις στις οικονομίες ολόκληρου του κόσμου».

Ερωτηθείσα για την αντιμετώπιση μίας μελλοντικής κρίσης, η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη περιορισμένα περιθώρια άσκησης πολιτικής αλλά το τραπεζικό σύστημα έχει καταστεί πιο ισχυρό και έχουν ενισχυθεί τα κεφαλαιακά αποθέματα των τραπεζών, υπάρχει καλύτερη εποπτεία, πιο αποδοτικοί κανονισμοί και λιγότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Παραδέχτηκε βεβαίως ότι υπάρχουν κίνδυνοι λόγω του συστήματος, εκτιμώντας ότι θα πρέπει να ενισχυθούν τα αποθέματα ασφαλείας τόσο σε νομισματικό όσο και σε δημοσιονομικό επίπεδο.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ επισήμανε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σε αυτό τον τομέα και κάλεσε τις κυβερνήσεις να μην επιδείξουν εφησυχασμό αλλά να συνεχίσουν προσεκτικά και οργανωμένα την αντιμετώπιση των δυσκολιών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαφθορά στον Δημόσιο Τομέα: Τι είχες Ελλάδα, τι είχα πάντα
Διαφθορά στον Δημόσιο Τομέα: Τι είχες Ελλάδα, τι είχα πάντα

Δεν υπάρχει χειρότερη κατάντια από την ανοικτή «διαπαιδαγώγηση» της κοινωνίας στην παρανομία και στον χρηματισμό. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη και πρέπει να την αναλάβει

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.