- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σπυράκη: Στον αέρα η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών
Πώς σχολιάζει η ΝΔ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ
«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια απέδειξε ότι η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται στον αέρα» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
«Η Ελλάδα, όμως, δεν μπορεί να είναι όμηρος των εξελίξεων στη γειτονική μας χώρα» προσέθεσε και επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει αυτή τη Συμφωνία.
«Όσο για τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο, ας συναισθανθούν επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες τους. Δεν μπορούν άλλο να παριστάνουν ότι συγκυβερνούν επειδή για εκείνους "νυν υπέρ πάντων είναι η καρέκλα"» τόνισε η κ. Σπυράκη.
Κουμουτσάκος: Σε μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας τα Σκόπια
Στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ αναφέρθηκε και ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, προσερχόμενος στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση παίζει θέατρο παραλόγου σε ένα μείζον εθνικό θέμα,
«Το χθεσινό δημοψήφισμα στα Σκόπια βάζει τη γειτονική χώρα σε μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας. Αλλά βάζει σε αβεβαιότητα και την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτά όσον αφορά τη γειτονική χώρα. Όσον αφορά τα δικά μας, δυστυχώς βλέπω να συνεχίζεται ένα ακατανόητο θέατρο παραλόγου, με μια κυβέρνηση η οποία υιοθετεί σε μείζον εθνικό θέμα, διαφορετικές σχολές ανάλυσης, σκέψης και πολιτικής. 'Αλλα λέει ο κ. Καμμένος, άλλα λέει ο κ. Κοτζιάς. Αλλιώς εκτιμούν το αποτέλεσμα στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλιώς στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί, συνεχίζεται εδώ και περίπου ένα χρόνο. Είναι μια ύβρις απέναντι στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση αυτή τους λέει κατάμουτρα ότι "σας κοροίδεύω". Αυτό πρέπει να τελειώσει όλοι πρέπει να αναλάβουν επιτέλους της ευθύνες τους» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.
Βορίδης: O λαός των Σκοπίων απέρριψε τη συμφωνία των Πρεσπών
«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Είναι προφανώς απόρριψη από την πλευρά του λαού των Σκοπίων, της συμφωνίας για τις Πρέσπες», ανέφερε προσερχόμενος στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.
«Αυτό αλλάζει προφανώς και τους συσχετισμούς στην αντιπολίτευση. Και από εκεί που η αντιπολίτευση δεσμευόταν ότι πρόκειται να ψηφίσει για να γίνουν οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, τώρα ουσιαστικά βάζει ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Πρώτο θύμα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι ο Ζάεφ. Ελπίζουμε ότι το δεύτερο θύμα θα είναι η κυβέρνηση Τσίπρα», είπε επίσης ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: «Εάν τυχόν περάσουν οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις από τη Βουλή των Σκοπίων, τότε προφανώς θα έρθει το ζήτημα προς κύρωση στην Ελλάδα και θα δημιουργήσει κυβερνητική αστάθεια, σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει οι κυβερνητικοί εταίροι. Η διγλωσσία βεβαίως σε κυβερνητικό επίπεδο παραμένει. 'Αλλη ανάλυση κάνει ο κ. Κοτζιάς άλλη θέση έχει ο κ. Καμμένος. Όλα αυτά προφανώς επηρεάζουν και δημιουργούν συνθήκες ελλείψεως πολιτικής σταθερότητας».
Στο ερώτημα αν η ΝΔ ετοιμάζεται για πρόταση δυσπιστίας το Δεκέμβριο, ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Η ΝΔ έχει δηλώσει ότι θα κάνει κάθε τι που μπορεί, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να μην περάσει αυτή η εθνικά επιβλαβής και επιζήμια συμφωνία».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.