Πολιτικη & Οικονομια

Νέες παραιτήσεις από τους ΑΝΕΛ, που φυλλορροούν

Εκρηκτικό το κλίμα για τις επιλογές του κ. Καμμένου

Λήδα Ανδριώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορυφή του παγόβουνου μιας νέας εσωκομματικής αναταραχής στους ΑΝΕΛ, που φυλλορροούν, αποτελεί η παραίτηση του  γραμματέα του κόμματος κ. Θύμιου Δρόσου. Ο κ. Δρόσος, σύμφωνα με πληροφορίες,  άφησε σαφείς υπαινιγμούς για τις επιλογές του Προέδρου του κόμματος κ. Πάνου Καμμένου, καθώς διατείνεται πως παραιτείται επειδή προσπάθησε να φέρει το κόμμα στο χώρο του Κέντρου και στο μεσαίο χώρο του Κώστα Καραμανλή, αλλά δεν το πέτυχε. «Είναι αυτονόητο ότι παραμένω ενεργός πολίτης με σαφείς και διακριτές αναφορές στις αρχές του Κοινωνικού Κέντρου» αναφέρει, μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του στο facebook.

Η σπίθα που άναψε τη νέα εσωκομματική φωτιά ήταν η διαφωνία του παραιτηθέντος γραμματέα με τις προσαγωγές των δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου» το περασμένο Σάββατο, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Καμμένος. Υπήρξε μάλιστα και «θερμό επεισόδιο» μεταξύ των δύο ανδρών, όπως λένε πρώην συνεργάτες του υπουργού, πριν τα πράγματα οδηγηθούν στα άκρα. Αμέσως μετά, μάλιστα, υπέβαλε την παραίτησή του  και ο γραμματέας Οργανωτικού-Περιφερειακών Οργανώσεων των ΑΝΕΛ κ. Κωνσταντίνος Κίγκας. Ο κ. Κίγκας φέρεται να μέμφεται τον κ. Καμμένο για ενδοτισμό στα εθνικά θέματα, θεωρεί δε απαράδεκτη την ταύτιση του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, εκτιμά ότι ο κ. Καμμένος έχει «κλείσει» θέση στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρεις ακόμη βουλευτές, η κ. Έλενα Κουντουρά, ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος και  Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών με αντάλλαγμα την ένταξή τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως μετά τις παραιτήσεις, έγινε σύσκεψη στα γραφεία των ΑΝΕΛ υπό την προεδρία του κ. Παναγιώτη Σγουρίδη για την αναζήτηση αντικαταστάτη στη θέση του γραμματέα. Προτάθηκαν οι στενοί συνεργάτες του Προέδρου κ. Γιώργος Κούσουλας και κ. Ανδρέας Παπακυριακόπουλος. Για τον δεύτερο λέγεται πως εκτός από κουμπάρος του αρχηγού διατηρεί καλές σχέσεις και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Πάντως ο κ. Καμμένος ευνοεί την αναβάθμιση της γραμματέως Αλληλεγγύης των ΑΝΕΛ κ. Μίκας Παπασέβου, κάτι που προκαλεί ενστάσεις για το είδος των σχέσεων που διατηρεί με ορισμένες Μ.Κ.Ο. Η αναγγελία του νέου γραμματέα είναι θέμα ωρών.

Δεν είναι πάντως τυχαίο πως τα φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης επιχειρούν να προβάλουν τις διαλυτικές τάσεις στο κόμμα του κ. Λεβέντη, επιχειρώντας να υψώσουν επικοινωνιακό πέπλο σιωπής για τις νέες «ρωγμές» στους συγκυβερνώντες των ΑΝΕΛ.