- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά με 11,7% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ- Τρίτο το ΚΙΝΑΛ
Aναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό, το 71% δηλώνει ότι διαφωνεί
Μπροστά με 11,7% μονάδες βρίσκεται το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Τα ΝΕΑ.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,9% έναντι 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο είναι το Κίνημα Αλλαγής με 8,1% και ακολουθούν ΚΚΕ με 6,7%, Χρυσή Αυγή με 6%, Ένωση Κεντρώων 3,2%, Το Ποτάμι με 2,3%, η Λαϊκή Ενότητα και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6%, η Ελληνική Λύση και ο ΛΑΟΣ με 1,4% και οι ΑΝΕΛ με 1,3%.
Προβάδισμα σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και στην πρόθεση ψήφου με 27,4% έναντι 18,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5%, Χρυσή Αυγή με 4,5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, Το Ποτάμι με 1,7%, Λαϊκή Ενότητα και Πλεύση Ελευθερίας με 1,2% και Ελληνική Λύση και ΛΑΟΣ με 1%. Άλλο κόμμα απαντά το 3%, άκυρο/λευκό το 5% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 13,6%.
Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προβάδισμα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 28% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα.
Τέλος, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό, το 71% δηλώνει ότι διαφωνεί με αυτή με μόνο το 21% να απαντά ότι συμφωνεί, ενώ το 64% ζητά να απορριφθεί η συμφωνία ακόμα και αν αυτή εγκριθεί στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στα Σκόπια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.