- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πόρισμα Παρασκευόπουλου για την βία στα ΑΕΙ: Εναλλακτικά στέκια και διάλογος για τις καταλήψεις
Αναλυτικά οι προτάσεις
Ο Κώστας Γαβρόγλου παρέλαβε χθες το πόρισμα της επιτροπής, που αφορά στην διαχείριση της βίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
Το πόρισμα της επιτροπής με πρόεδρο τον Νίκο Παρασκευόπουλο, που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, θα δοθεί στις διοικήσεις των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, στις νεολαίες των κομμάτων και στις φοιτητικές παρατάξεις, προκειμένου να διατυπώσουν παρατηρήσεις και προτάσεις μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.
Μεταξύ των προτάσεων του πορίσματος, η εισήγηση για τις καταλήψεις, όπου διαχωρίζεται σε δύο περιπτώσεις. Σε καταλήψεις από εξωπανεπιστημιακούς και από φοιτητές. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να εφαρμόζεται ό,τι προβλέπει ο νόμος σε περιπτώσεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Στη δεύτερη πάλι, προτείνεται ο εποικοδομητικός διάλογος ενώ σε περιπτώσεις καταλήψεων για να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προτείνεται η δημιουργία χώρων αναψυχής στα ΑΕΙ.
Το ίδιο αφορά και στους υπό κατάληψη χώρους που χρησιμοποιούνται ως στέκια όπου προτείνεται να δημιουργηθούν άλλοι χώροι και οι κατειλημμένοι να επιστραφούν στα Πανεπιστήμια.
Για το ζήτημα της διακίνησης ναρκωτικών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, η επιτροπή Παρασκευόπουλου προτείνει ανάπτυξη street work για τον περιορισμό της βλάβης, δημιουργία μονάδων ψυχοκοινωνικής στήριξης φοιτητών σε όλα τα ΑΕΙ και κατάλληλη στελέχωσή τους, αλλά και οργάνωση σχετικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων.
Για τις ληστείες και τις εκρήξεις ΑΤΜ, προτείνεται η απομάκρυνση όλων των σχετικών μηχανημάτων ή εναλλακτικά η εγκατάσταση των μηχανημάτων αυτών σε ειδικούς χώρους, όπου θα επιτηρούνται ειδικά και ηλεκτρονικά.
Για την αντιμετώπιση των περιστατικών κλοπής, προτείνεται φωτισμός σε προαύλιους χώρους με τρόπο που να μην μπορεί να καταστραφεί. Επίσης, ευαισθητοποίηση των φοιτητών και των εκπροσώπων τους ώστε να γίνει σαφές ότι όταν το θύμα είναι συνάδελφος ή καθηγητής δεν πλήττεται η άρχουσα τάξη, ότι όταν «θύμα» είναι το πανεπιστήμιο τα καταστρεφόμενα δεν μπορούν εύκολα και χωρίς τελική επιβάρυνση των φορολογουμένων να αντικατασταθούν.
Επιπλέον, προτείνεται η δημιουργία συστήματος ιχνηλασίας για τον σταθερό και φορητό εξοπλισμό που αγοράζεται από τα ΑΕΙ (στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα ΤΕΙ).
Και τέλος, συνεργασία με την αστυνομία για ενημέρωση ιδίως στο θέμα της παράνομης αγοράς ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.