- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεννηματά: Δεν αισθάνομαι ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε μυλόπετρες Τσίπρα -Μητσοτάκη
Δριμεία κριτική στους επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ
«Εκλογικός μας πήχης είναι να πάρουμε την τρίτη διερευνητική εντολή» υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24, και πρόσθεσε ότι στόχος του Κινήματος Αλλαγής, είναι να προτείνει τους όρους για μια προοδευτική διακυβέρνηση, ώστε η χώρα να βγει οριστικά από την κρίση κι όχι μόνο από τα μνημόνια .
«Οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης θα συναινέσουν σε μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στη έξοδο από την κρίση; Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;» αναρωτήθηκε η κ. Γεννηματά. «Ο δρόμος για τη προοδευτική διακυβέρνηση περνάει από το Κίνημα Αλλαγής», τόνισε η επικεφαλής του, ενώ αντέκρουσε τις πιέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι δεν αισθάνεται να βρίσκεται στις μυλόπετρες των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη. «Δεν υπάρχει δεδομένη πλειοψηφία πριν μιλήσει ο ελληνικός λαός», επεσήμανε όταν ρωτήθηκε για την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα υπάρχει μετεκλογικά κυβερνητική πλειοψηφία.
Σχετικά με τα ανοίγματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε στελέχη της Κεντροαριστεράς, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «είναι άλλο πράγμα τα πολιτικά ανοίγματα κι άλλο η μικροκομματική προσέγγιση με παλαιοκομματικές τακτικές».
Η κ. Γεννηματά προσδιόρισε τις διαφορές του Κινήματος Αλλαγής από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, λέγοντας ότι στη ΔΕΘ, «ο κ. Τσίπρας δεν διατύπωσε καμία πρόταση για την ανάπτυξη της χώρας, ενώ η κοινωνική του πολιτική βασίζεται στα επιδόματα φιλανθρωπίας. Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του, δεν είπε λέξη για τις ευθύνες της ΝΔ για το πώς μπήκαμε στη κρίση, για το κοινωνικό κράτος σήμερα, ενώ μίλησε για ανάπτυξη από τους οικονομικά ισχυρούς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τους μικρομεσαίους και τη μεσαία τάξη που έχει σηκώσει το βάρος της κρίσης».
Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις συντάξεις, τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής πριν από το καλοκαίρι ζήτησε να μην περικοπούν και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε με πολιτική σκοπιμότητα να ψηφίσει αυτό το μέτρο για να περάσει το Μεσοπρόσθεσμο και να δώσει τα αντίμετρα. Επέμεινε στη αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου που οδηγεί σε χαμηλές συντάξεις.
Όσον αφορά την στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και τις συνεργασίες που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει του άξιους εκλεγμένους περιφερειάρχες και δημάρχους του, κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακολουθήσει πίσω μας, καλώς να ορίσει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατηγορεί την ηγεσία ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκε για αποκλεισμό από ψηφοδέλτια
Μακριά από την Αθήνα ο Πρόεδρος και οι περισσότεροι αρχηγοί - Στην πρωτεύουσα παραμένει ο Ανδρουλάκης
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συνομίλησε με παραγωγούς
Στα ύψη οι τιμές του οβελία
«Σφίγγεις τα δόντια και κάνεις τα δύσκολα»
Με γεμάτο ρεζερβουάρ προσπαθούν να φύγουν οι εκδρομείς
Ο Μίλτον Φρίντμαν και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα κοινωνικής πολιτικής
Και καθυστερεί ακόμα περισσότερο την πληρωμή
Πότε μπαίνουν οι επικουρικές σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Η Μάρλα-Σβένια Λίμπιχ καταζητούνταν από τον Αύγουστο για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 18 μηνών
«Βλέπουμε παιδιά 12-13 ετών να είναι κολλημένα σε μία οθόνη» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η Ελλάδα ζητά κοινό όριο ηλικίας στα social media - Στα 15 έτη η πρόταση Μητσοτάκη
«Τώρα θυμήθηκε...το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει» - Η νέα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλήρεις δημοκρατίες, ενώ μικρή ανάκαμψη καταγράφει ο παγκόσμιος δείκτης δημοκρατίας του Economist
Στις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί σε πολίτες και μερίδα γιατρών, απαντά ο υπουργός Υγείας
Τι απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στην προκλητική ανακοίνωση της Άγκυρας για τη μειονότητα και τους μουφτήδες
«Στόχος η αξιόπιστη εναλλακτική για τις Πανελλήνιες» σημείωσε η υπουργός Παιδείας
Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν προκύπτει αδίκημα σχετικά με κατασκοπεία
Μετά από έξι χρόνια άνοιξε η Βασιλίσσης Όλγας για πεζούς και ποδήλατα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.