Πολιτικη & Οικονομια

Κ. Γαβρόγλου: Του χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 9, για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω (εικόνες)

Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «συμβολική» την παρουσία του στον αγιασμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gavroglu342.jpg
©EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συμβολική χαρακτήρισε την παρουσία του στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

«Ο βασικός λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε και θα δώσουμε στα ΕΠΑΛ ως κυβέρνηση και ως υπουργείο», είπε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους μαθητές: «Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ*».

vro-23.jpg

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στις εισαγωγικές εξετάσεις της Τριτοβάθμιας, αλλά και στα καινούργια προγράμματα σπουδών. Μάλιστα, εξήγησε στους μαθητές τις επιλογές που τους δίνει το ΕΠΑΛ και σημείωσε ότι από του χρόνου, τον Σεπτέμβριο του 2019, θα παρέχεται η δυνατότητα για διετή προγράμματα σπουδών σε πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις και με την αποφοίτηση θα δίνεται πτυχίο επαγγελματικών προσόντων ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω

Ο υπουργός χειροκροτήθηκε από τους μαθητές όταν ανακοίνωσε ότι του χρόνου θα ξεκινούν τα μαθήματα από τις 09.00.

«Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω» σχολίασε. Πρόκειται για μία απόφαση, πάντως, που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους μαθητές, ο κ. Γαβρόγλου στάθηκε στο ζήτημα της βίας στα σχολεία, τονίζοντας ότι «η βία δεν είναι αστείο». «Πρέπει να φύγει από τα σχολεία μας. Δεν έχει τόπο σε δημοκρατική κοινωνία» πρόσθεσε.

avro.jpg

Τέλος, εξήρε τη στάση και το έργο των εκπαιδευτικών κατά τα χρόνια της κρίσης, καθώς -όπως είπε- «το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν κατέρρευσε και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς».

Στη συνέχεια, ο υπουργός μετέβη στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων.

Το πρόγραμμα «Νέα αρχή στα ΕΠΑΛ», που ξεκίνησε πέρυσι πιλοτικά, φέτος υλοποιείται σε όλα τα επαγγελματικά λύκεια. Σύμφωνα με το υπουργείο, το πρόγραμμα πέρασε με επιτυχία τις «εξετάσεις» και ήδη οι εγγραφές εφέτος αυξήθηκαν κατά 15%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ