Πολιτικη & Οικονομια

Αυτά είναι τα καινούργια lounge σχολικά θρανία

Πιο άνετα για μεγαλύτερη χαλάρωση των μαθητών ενόψει του νέου ωραρίου

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
desk.jpg

Στην επόμενη φάση του σχεδίου «Ύπνος και Μάθηση» πέρασε ήδη το υπουργείο παιδείας, παρουσιάζοντας ένα πρωτοποριακό σχέδιο θρανίου ώστε να νιώθουν οι μαθητές το σχολείο σαν φυσική συνέχεια του κρεβατιού τους.

Το σχέδιο που εγκρίθηκε προσωπικά από τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου ονομάζεται Σεζ-Λονγκ Desk» και στην τελειοποιημένη εκδοχή του περιλαμβανει και μια ειδική θέση όπου θα τοποθετείται ο καφές, ενώ για όσους μαθητές επιθυμούν να συνεχίσουν και μετά τις 9.00 π.μ., προβλέπεται ειδική θέση για το μαξιλάρι.

Σύμφωνα με τον υπουργό το νέο σχολείο που οραματίζεται θα έχει ως βάση του την χαλαρότητα και όχι την κούραση για την γνώση που γενικά είναι κάτι υπερεκτιμημένο.

Μάλιστα επικαλέστηκε έρευνα σύμφωνα με την οποία ο μαθητής που εκπαιδεύεται στον ύπνο είναι πιο έτοιμος να εκτιμήσει μια καλή πρόσληψη στο Δημόσιο και μια πρόωρη συνταξιοδότηση. Είναι δηλαδή πιο έτοιμος να ενταχθεί στην κοινωνία των κομμάτων που οραματίζεται το υπουργείο Παιδείας.

«Τα σχέδια για εντατικοποίηση και για καριέρα δεν θα περάσουν» κατέληξε ο υπουργός, που όπως εξήγησε προτιμά να τον συμπαθούν τα παιδιά παρά οι νεοφιλελεύθεροι που θέλουν να μετατρέψουν και το σχολείο σε μαθησιακή γαλέρα.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ