Πολιτικη & Οικονομια

ΝΔ: «100 + μαύρες σελίδες για την Ελλάδα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Το «www.mauresselides.gr» μετρά τα «ψέματα» του Μαξίμου λίγες ώρες πριν την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την επίσημη πρώτη κάνει στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα «www.mauresselides.gr» της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ξεφυλλίζει τις μαύρες σελίδες και τα «ψέματα» της κυβέρνησης λίγες ώρες πριν από την απογευματινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο Ίδρυμα στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στελέχη της Πειραιώς αναφέρουν ότι στόχος του διαδικτυακού τόπου είναι να έρθουν για μία ακόμα φορά στο προσκήνιο όλα όσα κόστισαν στη χώρα περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Το  "www.mauresselides.gr" είναι μία ιστοσελίδα ψηφιακής ανασκόπησης των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την μορφή χρονολογίου που συγκεντρώνει βίντεο, εικόνες,  δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, πρωτοσέλιδα διεθνών και ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης, μέχρι και στοιχεία διεθνών οργανισμών», αναφέρουν οι ίδιες πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ξεκινώντας από την ορκωμοσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πριν από τριάμισι χρόνια και παρακολουθώντας τα ψέματα του κ. Τσίπρα με χρονολογική σειρά, μπορεί κανείς να δει την ανακολουθία, την αναξιοπιστία και εν τέλει την ανικανότητα μιας φαύλης κυβέρνησης που ζημίωσε τον τόπο όσο καμία στο παρελθόν. Διατρέχοντας κανείς το site θα βρει την "υπερήφανη” διαπραγμάτευση, τα capital controls, τους αμέτρητους κομματικούς διορισμούς, το ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα, το νέο αχρείαστο μνημόνιο, τις απίστευτες ολιγωρίες που ακολούθησαν, τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, τον καταστροφικό νόμο Κατρούγκαλου, την διαχείριση του Σκοπιανού, και βέβαια τις θλιβερές επικοινωνιακές φιέστες αυτού του καλοκαιριού στην προσπάθειά της κυβέρνησης να αποσείσει τις ευθύνες της για την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Πρέπει να επισημανθεί ότι το υλικό του site είναι πρωτότυπο και σκοπίμως δεν υπάρχουν σχόλια ή αξιολογικές κρίσεις. Και αυτό γιατί τα γεγονότα μιλούν ούτως ή άλλως από μόνα τους. Έχει δε ενδιαφέρον ότι η ομάδα που εργάστηκε για να το ετοιμάσει βρέθηκε πραγματικά προ εκπλήξεως, όταν συνειδητοποίησε πόσα πολλά τελικά είναι τα ψέματα αυτής της κυβέρνησης, οι αντιφάσεις της, οι αυτοαναιρέσεις της, οι διαψεύσεις της, οι γκάφες της και βέβαια η καθολική ανικανότητά της να διαχειριστεί ακόμη και ζητήματα ήσσονος σημασίας. Αν δεν ήταν τραγικά για την χώρα όσα περιλαμβάνει το site, θα μπορούσε να είναι χιουμοριστικό: Κάνουν τόσα πολλά λάθη, με τέτοια συχνότητα, και επιδεικνύουν τόσο θράσος για να τα καλύψουν, που είναι πραγματικά αδύνατον να τα συγκρατήσει κανείς στη μνήμη του», σημειώνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.