- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με επιτροπή πυρόπληκτων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά
Εξέφρασαν την αγωνία τους για τη δημόσια υγεία στους οικισμούς και την έλλειψη οποιασδήποτε υπεύθυνης ενημέρωσης
Συνάντηση με αντιπροσωπεία επιτροπής πυρόπληκτων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά είχε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών τον ενημέρωσαν αναλυτικά για το μέγεθος της καταστροφής και για τις μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα τους.
Εξέφρασαν την αγωνία τους για τη δημόσια υγεία στους οικισμούς τους και την έλλειψη οποιασδήποτε υπεύθυνης ενημέρωσης σχετικά με το πότε θα μπορούν να επιστρέψουν σε ένα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον, καθαρό από αμίαντο και διοξίνες.
Αναφέρθηκαν στην ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται όσον αφορά την καταβολή των αποζημιώσεων αλλά και τις κατεδαφίσεις στα μη κατοικήσιμα κτίσματα, ενώ εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής ώστε να μην ζήσουμε μια νέα τραγωδία με τις πρώτες βροχές.
Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης τους διαβεβαίωσε πως θα στηρίξει τις ειλημμένες αποφάσεις για τη στήριξη των πυρόπληκτων και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για την επιτάχυνση της υλοποίησης τους. «Οι πληγείσες περιοχές θα ξαναχτιστούν, καλύτερες από πριν, και οι πολεοδομικές παρεμβάσεις που χρειάζονται θα γίνουν. Είμαστε αποφασισμένοι και θέλουμε και την δική σας συνδρομή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ανακοίνωσε πως σύντομα θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την πολιτική προστασία το οποίο θα συμπεριλαμβάνει την κατάρτιση σχεδίων διαχείρισης, προστασίας και εκκένωσης σε μια σειρά οικισμών με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά στο Μάτι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.