- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Βρούτσης: Στα 33,8 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία
«Η ανερμάτιστη οικονομική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί την οικονομία και τους ασφαλισμένους σε τραγικά αδιέξοδα»
(UPD 16:25) Για μεγάλη αύξηση των ληξιπρόθεσμεων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία κάνει λόγο σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης
Όπως σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Βρούτσης, «η ανερμάτιστη οικονομική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί την οικονομία και τους ασφαλισμένους σε τραγικά αδιέξοδα. Στα 33,8 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Μόνο μέσα σε ένα τρίμηνο οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ, οι νέοι οφειλέτες κατά 205 χιλιάδες, ενώ ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων απέτυχε παταγωδώς, καθώς στον 1,5 χρόνο λειτουργίας του διεκπεραιώθηκαν μόλις 5 αιτήσεις».
Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας
Απάντηση στη ΝΔ για τη δεύτερη τριμηνιαία έκθεση προόδου έτους 2018 του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), δίνει το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή δήλωση του τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννη Βρούτση.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας απαντά: «Για πολλοστή φορά, η ΝΔ και τα ΜΜΕ που την ακολουθούν επαναλαμβάνουν τα ίδια ψεύδη. Διατείνονται ότι οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ σε ένα τρίμηνο και οι οφειλέτες κατά 205 χιλιάδες, ωστόσο η πραγματικότητα τους διαψεύδει.
Ο κύριος Βρούτσης αποσιωπά ότι στο ΚΕΑΟ μεταβιβάζονται σταδιακά προς είσπραξη οφειλές από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
Από τη 2η τριμηνιαία έκθεση του ΚΕΑΟ προκύπτει σαφώς ότι:
- Από το σύνολο των 1.392.138 οφειλετών στα πρώην ταμεία που διαχειρίζεται το ΚΕΑΟ, οι 1.095.606, δηλαδή ποσοστό 78,6%, δημιούργησαν οφειλές, πριν από το 2015 και οι οφειλές τους σήμερα αντιστοιχούν στο 96,8% των συνολικών οφειλών.
- Στο πρώτο εξάμηνο του 2018, 15.816 ασφαλισμένοι δημιούργησαν για πρώτη φορά οφειλές, ύψους 26.142.777 ευρώ. Δηλαδή, μόλις το 0,08% επί του συνόλου.
- Στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, είχαν ενταχθεί 175 επιχειρήσεις ή επαγγελματίες».
«Επομένως, η σημερινή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί άλλο ένα φτηνό κατασκεύασμα, που στόχο έχει να αποκρύψει τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής που η ίδια ακολούθησε στο παρελθόν. Αυτά τα αποτελέσματα, μεταξύ πολλών άλλων, ήλθε να θεραπεύσει και η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, μετά την παταγώδη αποτυχία του νόμου 4307/14 (νόμος Δένδια), στον οποίο εντάχθηκαν μόλις τρεις επιχειρήσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορεί να αλλάξει, όσα ψεύδη και να επιστρατεύσει η ΝΔ» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.