Πολιτικη & Οικονομια

Νέα δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ και αίτημα για εκλογές τώρα

Προβάδισμα 14,1 μονάδων στη ΝΔ δίνει η Metron Analysis

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σημαντικό προβάδισμα 14,1 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών είναι περισσότεροι από όσους προτιμούν να εξαντληθεί η τετραετία, ενώ το Μακεδονικό φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την κοινή γνώμη.  

Στη Μακεδονία ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει πλέον με μονοψήφια ποσοστά. 

Πιο αναλυτικά η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 36,7% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,7%. Στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,9% βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, παρά τους έντονους κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8% και το ΚΚΕ με 6,8%, ενώ την είσοδο στη Βουλή εμφανίζεται να εξασφαλίζει και η Ένωση Κεντρώων με 3,2%. Μακριά από το όριο του 3% οι ΑΝΕΛ, που μένουν στο 2%. 

Το 72% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολικό της πΓΔΜ, ενώ μόλις το 23% τη βλέπει θετικά.

Σε ό,τι αφορά στην οικονομία το 57% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup, ενώ το 25% αποτιμά θετικά τις εξελίξεις.