Πολιτικη & Οικονομια

Σενάρια συνωμοσίας κι αποστασίας από το Μαξίμου – ΝΔ: Καταρρέετε και είστε σε πανικό

Οργανωμένο σχέδιο αποστασίας καταγγέλλει η κυβέρνηση μετά την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη και τις φήμες και για νέες αποχωρήσεις

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σενάρια αποστασίας από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγγέλλει η κυβέρνηση μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Την ίδια ώρα δίνουν και παίρνουν οι φήμες και για τουλάχιστον ακόμη δύο αποχωρήσεις. Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει ότι η κυβέρνηση είναι σε πανικό επειδή καταρρέει.

Τσίπρας: Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τη Βρετανή ομόλογό του Τερέζα Μέι στη Ντάουνινγκ Στριτ εμμέσως επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχεδίου αποσταθεροποίησης λέγοντας:

«Πιστεύω ότι η κυβέρνηση, παρά τα ανόητα σχέδια που επιχειρούν κάποιοι θα έχει συνέχεια και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας. Πόσο μάλλον όταν είναι σε όλους σαφές ότι έχει περάσει 40 κύματα και έχει επιβιώσει. Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή, μετά την αποχώρηση Λαζαρίδη, παρά τα ανόητα σχέδια που κάποιοι επιχειρούν θα έχει συνέχεια η κυβερνητική συνοχή και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας. Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε».

Κύκλοι: Οι αποστάτες θα τιμωρηθούν από το λαό

Την ιδιαίτερα φορτισμένη λέξη της  «αποστασίας» χρησιμοποίησαν κυβερνητικοί κύκλοι μετά την παραίτηση Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ. «Οι αποστάτες θα τιμωρηθούν από το λαό» αναφέρουν μάλιστα, καλώντας τον κ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του. Καταγγέλλοντας «σχέδιο νέας αποστασίας» οι κυβερνητικοί κύκλοι φωτογραφίζουν δε «συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη» τα οποία «λειτουργούν για λογαριασμό Μητσοτάκη».

Ο Καμμένος, ο Μαρινάκης και το Twitter

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος προκάλεσε συνειρμούς για σχέδιο αποστασίας ενορχηστρωμένο από συγκεκριμένο επιχειρηματία, αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα βίντεο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δηλώνει σε διάλειμμα της συναυλίας του Αντώνη Ρέμου: «Η χούντα πέφτει. Είναι θέμα μηνών. Δεν έχουμε κανένα θέμα».

Κοντονής: Για να πέσει η κυβέρνηση, γι' αυτό πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛ

«Για να πέσει η κυβέρνηση, γι' αυτό πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛ... Δεν τους ενδιαφέρει το Μακεδονικό, δεν τους ενδιαφέρει αν κυρωθεί ή όχι η συμφωνία, τους ενδιαφέρει να μην φτάσουμε στην 21η Αυγούστου» σχολίασε νωρίτερα στον ρ/σ Στο Κόκκινο υπουργός Δικαιοσύνης Σταυρός Κοντονής.

Τζανακόπουλος: Να ξέρετε του κ. Μητσοτάκη δεν πρόκειται να τού περάσει

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε στο Κόκκινο ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία, όχι μόνο δεν απειλείται, αλλά είναι απολύτως σταθερή». «Να ξέρετε του κ. Μητσοτάκη δεν πρόκειται να τού περάσει καθώς νομίζω έχει χάσει πλήρως τη αξιοπιστία του, όταν την ίδια στιγμή που στο εξωτερικό δεσμεύεται για τη μη ακύρωση της συμφωνίας -εφόσον αυτή προφανώς επικυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες- την άλλη στιγμή έρχεται στην Ελλάδα και το μόνο το οποίο κάνει, είναι εμπόριο πατριωτισμού» σχολίασε ακόμα ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στον ΣΚΑΪ. 

Κοτζιάς: Οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας σε εξέλιξη με τα λεφτά ολιγαρχών

«Οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας σε εξέλιξη με τα λεφτά ολιγαρχών και τρίτων παραγόντων. Κάποιοι έχουν σε τέτοια σχέδια μεγάλη παράδοση», έγραψε από την πλευρά του στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

ΑΝΕΛ: Ο Κυριάκος Σαμαράς στηρίζει τον Συμπιλίδη

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενίσχυσαν το σενάριο της αποστασίας, καθώς με νέα διαρροή απαντούν στο σχόλιο της ΝΔ: «Ο Κυριάκος Σαμαράς στηρίζει τον Συμπιλίδη. Τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Η αποστασία καθιερώνεται σαν πολιτική πρακτική» ήταν η λακωνική «διαρροή» του κόμματος του Πάνου Καμμένου.

ΝΔ: Συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν και είναι σε πανικό

Απάντηση στα σενάρια αποστασίας που διοχέτευσαν κυβερνητικοί κύκλοι μετά την παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη των ΑΝΕΛ, έδωσε η Νέα Δημοκρατία. «Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» αναφέρει η λακωνική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φήμες και για άλλη αποχώρηση

Την ίδια ώρα κυκλοφορούν και φήμες από το κυβερνητικό στρατόπεδο ότι επίκεινται τουλάχιστον άλλες δύο ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ τις προσεχείς ημέρες με τα ονόματα να πέφτουν «βροχή». Διαμηνύουν παράλληλα ότι υπάρχουν και «εφεδρείες» χωρίς να υπεισέρχονται σε λεπτομέρειες.