- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Να σταματήσει η δίωξη Γεωργίου ζητούν 10 πρώην στελέχη του ΔΝΤ με επιστολή στους FT
«Διώκεται γιατί αρνήθηκε να παραποιήσει στοιχεία»
Με επιστολή τους στους Financial Times 10 πρώην στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρονται στην υπόθεση δίωξης του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου.
«Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, το ύψος των υπερβολικών ελλειμμάτων καθώς και το αυξανόμενο δημόσιο χρέος αποκρύπτονταν από ελλιπή στατιστικά στοιχεία και σκοπίμως εσφαλμένους υπολογισμούς. Έτσι, η ελληνική κυβέρνηση στράφηκε στον Ανδρέα Γεωργίου, μια αξιοσέβαστη και με κύρος προσωπικότητα στον τομέα του», σημειώνεται στην επιστολή και προστίθεται:
«Ο κ. Γεωργίου συμφώνησε να επιστρέψει στην Ελλάδα το 2010, αφού παραιτήθηκε από τη θέση του στο ΔΝΤ υποβάλλοντας σε θυσία τον ίδιο αλλά και την οικογένειά του. Μαζί με τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ και με τη βοήθεια διεθνών ειδικών, «καθάρισαν» το στατιστικό κόπρο του Αυγείου. Τα διορθωμένα στοιχεία ελέγχθησαν από την Eurostat και έγιναν αποδεκτά από την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ ως βάση για ένα μεγάλο πρόγραμμα χρηματοδότησης.
«Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι ο κ. Γεωργίου θα εισέπραττε επαίνους και υψηλές τιμές. Ωστόσο, συνέβη το αντίθετο. Κατά τραγική ειρωνεία, ο κ. Γεωργίου κατηγορείται ότι έβλαψε την Ελλάδα και παραβίασε το καθήκον του αρνούμενος να παραποιήσει τα στοιχεία», σε μια εξέλιξη πολύ βολική για εκείνους τους πολιτικούς που θέλουν να ξεγλιστρήσουν από την ευθύνη της πανωλεθρίας που προηγήθηκε», αναφέρουν τα πρώην στελέχη του ΔΝΤ.
«Για επτά χρόνια διώκεται με συνεχόμενες αγωγές. Αυτός ο εξευτελισμός αποτελεί μια προσωπική τραγωδία για έναν εξαιρετικά ικανό και αφοσιωμένο δημόσιο υπάλληλο που έχει παράσχει εξαιρετικές υπηρεσίες στη χώρα του», καταλήγουν.
Διάφορα ελληνικά δικαστήρια τον αθωώνουν μόνο και μόνο για να υπάρξει άλλη μία δίωξη και το παιγνίδι να αρχίσει από την αρχή, αναφέρει η επιστολή, την οποία υπογράφουν οι Ulrich Baumgartner, Eduard Brau, Warren Coats, K. Burke Dillon, John Hicklin, John Karlik, Linda M. Koenig, Emmanuel van der Mensbgrugghe, Jon Shields, Onno Wijnholds.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα κινηθώ δικαστικά για την προστασία της προσωπικότητάς μου», γράφει σε ανάρτησή του
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αποσπασματικές λογικές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής προτείνει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Μενδώνη: «Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες πολιτισμού στις Πρέσπες»
Στο Καστελλόριζο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 1 δισ. ευρώ
«Ήταν ταγμένος στην αποστολή του δημόσιου λειτουργού»
Η ημερομηνία που περιμένουν πώς και πώς οι καταναλωτές
«Δεν πρέπει η πορεία αυτή να σταματήσει»
Τα κρίσιμα ζητήματα για τα πανεπιστήμια που μπαίνουν στην ατζέντα
Αυξήσεις έως και 55% στην ενέργεια - Έντονες πιέσεις σε στέγαση, μεταφορές και υπηρεσίες
Η απόφαση για την ένταξή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Οι δικαιούχοι και τα ποσά που δίνονται
Γιατί τα λόγια του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Πνύκα δεν έχουν καμία σημασία
Ποιες μεταφορές μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εφορίας
Η απάντηση για τα σχόλια που δέχθηκε
Γιατί πληρώνονται αρκετά νωρίτερα
«Το καλώδιο μπορεί να προχωρήσει χωρίς καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» - Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα επαναφέρει το ερώτημα πώς μπορούν να συνυπάρξουν η στρατηγική ισχύς, η ελευθερία και οι δημοκρατικές αξίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.