Πολιτικη & Οικονομια

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υποστεί στρατηγική ήττα

«Στρατηγική ήττα σημαίνει να μη μπορεί να παρεμποδίσει ή να καθοδηγήσει τις εξελίξεις σε σχέση με την κυβέρνηση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
venizelos.jpg
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την κάθετη αντίθεσή του ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας με έμφαση πως η ήττα στις επόμενες εκλογές πρέπει να είναι «στρατηγική».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 και στην εκπομπή Evening report ο κ. Βενιζέλος τόνισε συγκεκριμένα ότι Στρατηγική ήττα σημαίνει, απόδοση ιστορικής, πολιτικής και θεσμικής δικαιοσύνης για τη βλάβη που έχει προκαλέσει στον τόπο, βλάβη βαθιά, μακράς διάρκειας, που ακόμη δεν την έχουμε αντιληφθεί πόσο μεγάλη είναι.

«Στρατηγική ήττα σημαίνει να μη μπορεί να παρεμποδίσει ή να καθοδηγήσει τις εξελίξεις σε σχέση με την κυβέρνηση, να μη μπορεί να επηρεάσει το ζήτημα του εκλογικού νόμου που πρέπει να είναι ένας νόμος σταθερός, λογικός με πολλά αναλογικά στοιχεία αλλά όχι διαλυτικός, με την έννοια μιας διαλυτικής απλής αναλογικής και δε θα πρέπει να μπορεί να παρεμποδίσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2020», συνέχισε.

Δήλωσε επίσης ότι η θέση κατά της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βάση και την πλειοψηφία των ψηφοφόρων διαχωρίζοντας όμως ορισμένα στελέχη που δίνουν την εντύπωση πως βλέπουν με θετικό τρόπο τη συνεργασία με τη σημερινή κυβέρνηση.

«Οι θέσεις μου είναι της εκλογικής βάσης» είπε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι τα στελέχη που κοιτάζουν προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά «δεν εκφράζουν τίποτα».

Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί ότι αν το ΚΙΝΑΛ επιδιώξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε δύσκολα το μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει. Και αυτό διότι παραπλανήθηκε και διαψεύστηκε και μια τέτοια συνεργασία δύσκολα θα τους πείσει πως έκαναν λάθος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με τη νέα σύνθεση, όπως διαμορφώθηκε μετά τον ανασχηματισμό υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός πήρε το μήνυμα αλλά μάλλον δεν το διάβασε

Η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του πρωθυπουργού και της ΝΔ δεν αφορά τόσο τα πρόσωπα όσο τη συνολική αδιαφορία της κυβέρνησης –και άρα και του Μεγάρου Μαξίμου– για την καθημερινότητά τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.