Νέα Δημοκρατία: Ο Μητσοτάκης πρότεινε την ταυτόχρονη κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών
Επίσης πρότεινε «να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους»
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε χθεσινή του συνέντευξη στο “Βήμα της Κυριακής”, πρότεινε να ψηφιστούν ταυτοχρόνως η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών -ιδίως της Β’ Αθήνας- και ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους, στις πρεσβείες και τα προξενεία της χώρας στο εξωτερικό.
»Με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για από κοινού ψήφιση των δύο αυτών αλλαγών στον εκλογικό νόμο αντιμετωπίζονται όλες οι παθογένειες που δημιουργεί η ύπαρξη πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών και παράλληλα δίδεται στους Έλληνες τους εξωτερικού η δυνατότητα να ασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, όπως συμβαίνει με όλους σχεδόν τους πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
»Αναμένουμε από την Κυβέρνηση, η οποία μέχρι σήμερα έχει αρνηθεί να συζητήσει στη Βουλή τη σχετική πρόταση που έχει καταθέσει ήδη από το 2016 η Νέα Δημοκρατία, να τοποθετηθεί άμεσα για τα δύο αυτά καθοριστικά ζητήματα που αφορούν τόσο τη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, όσο και τα δημοκρατικά δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και ιδίως όσων αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.