Πολιτικη & Οικονομια

Η εβδομάδα του Forrest Gump 442

Μέλος της επιτροπής αγώνα για τη βελτίωση της αναλογίας καφέ προς αφρόγαλο στους freddo

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 442
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44133-99254.jpg

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος (και υπουργός Εξωτερικών) Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της νέας Κυβέρνησης.

Η επική φωτογραφία της εβδομάδας
Ο προβληματισμένος οικοδεσπότης και ο ενθουσιώδης καλεσμένος
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος (και υπουργός Εξωτερικών) Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της νέας Κυβέρνησης την περασμένη Τρίτη.
Κωμική Λεπτομέρεια Νο1
Το ύφος του Αντώνη Σαμαρά, που θυμίζει μοναχικό ένοικο διαμερίσματος που ξαφνικά προβληματίζεται γιατί είναι υποχρεωμένος να φιλοξενήσει τον ανακατωσούρα, πολυλογά, φασαριόζο και ιντριγκαδόρο ξάδερφο από το χωριό και να συγκατοικήσει μαζί του.
Κωμική Λεπτομέρεια Νο2
Το ύφος του Ευάγγελου Βενιζέλου, που θυμίζει ιδιοκτήτη πάγκου στη λαϊκή, που όχι μόνο είδε τους ανταγωνιστές του από τους διπλανούς πάγκους να εγκαταλείπουν, αλλά μόλις έμαθε ότι κέρδισε σε κλήρωση ένα καινούργιο γυαλιστερό αγροτικό (είχε στήσει την κλήρωση).


Οι Τατιάνες Στεφανίδου της εβδομάδας
Οι πολιτικοί ρεπόρτερ, που έχουν αποδεχθεί πλέον σιωπηλά το ρόλο της κατίνας που μεταφέρει ψιθύρους σε τηλεθεατές εθισμένους στο κουτσομπολιό. Είναι αυτοί που δεν έχουν κανένα πρόβλημα (ούτε βρίσκουν τίποτα κακό) στο να λένε δημόσια τη φράση «αυτή τη στιγμή μαγειρεύεται η νέα κυβέρνηση». Αναμεταδίδουν πληροφορίες για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης χρησιμοποιώντας όρους της δουλειάς, όπως «καραμπόλα», «καυτή πατάτα» και «κλείδωσε».

Προσπαθούν απεγνωσμένα να κινήσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, περιγράφοντας το απόλυτο τίποτα (δηλαδή ονόματα κομματικών τσάτσων που πάνε για υπουργοποίηση) με ύφος «ακούστε-τι-συναρπαστική-πληροφορία-θα-σας-μεταδώσω-τώρα-ο-υπεράνθρωπος!». Κάνουν γαργάρα όταν οι «σίγουρες πληροφορίες» τους διαψεύδονται. Έχουν εκπαιδευτεί να θεωρούν σημαντική είδηση την κάθε εσωκομματική κατινιά, όπως π.χ. πόσο πικραμένος είναι ο κάθε Ευριπίδης Στυλιανίδης (Who Cares?) ή γιατί παραιτήθηκε η Σοφία Βούλτεψη! Και, φυσικά, το μόνο που πραγματικά τους ενδιαφέρει στο πολιτικό Ciao που συμμετέχουν, είναι πότε θα περάσει κάπως ο καιρός ώστε να αρχίσουν να ρωτάνε για τον επόμενο ανασχηματισμό (αφού δεν ενδιαφέρονται να ρωτήσουν τους υπουργούς και τους άλλους παράγοντες τίποτε λιγότερο «καυτό»).


Η ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ της εβδομάδας
Ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι λιγότερο ανίκανη από την προηγούμενη, οπότε θα μπορέσει να ολοκληρώσει κάτι (μια αποκρατικοποίηση, κάτι τέλος πάντων), προκειμένου να έχει νόημα να την καταγγείλεις. Διότι μέχρι τώρα το σατανικό σχέδιο ήταν να μην κάνει απολύτως τίποτα, ώστε να αποδυναμώνει κάθε αντιπολιτευτική προσπάθεια των αντιπάλων της και να τους οδηγεί στο μαρασμό, αφού δεν είχαν τίποτα να την κατηγορήσουν.


Η λέξη της εβδομάδας: «Instagrαμηχανία»
Τα 15 δευτερόλεπτα που περνάει κάποιος μπροστά στην κάμερα του κινητού του χωρίς να κάνει κάτι συγκεκριμένο εκτός από ηλίθιες γκριμάτσες, προκειμένου να δοκιμάσει αν η νέα υπηρεσία Instagram Video δουλεύει.


Η λάθος επιχειρηματική κίνηση της εβδομάδας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «Κατσέλης», μία από τις αιτίες του λουκέτου ήταν «οι μεγάλες καθυστερήσεις στην οριστικοποίηση, στη σύναψη και στην υλοποίηση των συμφωνιών χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες». Δηλαδή μια βιομηχανία που παράγει κανονικά προϊόντα έχει την απαίτηση να τη βοηθήσει οικονομικά η τράπεζα, σαν να πρόκειται για συγκρότημα media ή πολιτικό κόμμα; Αν ήθελε πραγματικά ο Κατσέλης να αντιμετωπίσει ριζικά και με δημιουργικότητα το οικονομικό αδιέξοδο θα μπορούσε να μετασχηματιστεί κι εκείνος σε κόμμα, ώστε να εισπράξει όσα «θαλασσοδάνεια» επιθυμούσε και μάλιστα χωρίς υποχρέωση επιστροφής τους, αφού η «τρύπα» θα καλύπτονταν από την ανακεφαλαιοποίηση!


Η οικονομική ευκαιρία της εβδομάδας
Να σου πει 6 νούμερα η Ζέτα Μακρή (τώρα, όμως, που έχει ακόμα ρέντα).


Η επαγγελματική ευκαιρία της εβδομάδας
Πρόσληψη στη γραμματεία συντονισμού της κυβέρνησης, που (αναμφίβολα) πρόκειται να δημιουργηθεί προκειμένου να συντονίζει το έργο των συντονιστών των υπουργείων, οι οποίοι λόγω της αύξησης των μελών της κυβέρνησης δεν θα μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στο έργο του συντονισμού χωρίς κάποιον να τους συντονίζει.


Η επιβεβαίωση του Νόμου του Χάους της εβδομάδας
Η κίνηση ενός Μεσσήνιου πολιτικού να εντυπωσιάσει τους ακροδεξιούς φίλους του δείχνοντας «Ερντογανική» αποφασιστικότητα στο κλείσιμο της ΕΡΤ, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία καμιά 15αριάς νέων θέσεων εργασίας στη νέα κυβέρνηση (αναπληρωτές, νέα υπουργεία κ.ο.κ.) και την υφυπουργοποίηση μιας Φώφης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Ο φόρος της εβδομάδας
Η αύξηση της φορολόγησης στα μπλοκάκια. Διότι πλέον είναι προφανές ότι για να συνεχίζει κάποιος να δουλεύει με μπλοκάκι δεν ανήκει στη μεγάλη μεταρρυθμιστική παράταξη, αλλά είναι από τους άλλους. Οπότε δεν έχει κανένα νόημα η οικονομική του διάσωση. Αντίθετα, μπορεί να φανεί χρήσιμος δουλεύοντας σαν το σκυλί, για να συνεισφέρει με τους φόρους του στη διατήρηση όλων εκείνων που έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπόρευσή τους με τις μεταρρυθμίσεις και διορίστηκαν κάπου στο δημόσιο για να τις στηρίξουν καλύτερα!


Το πιο αποτελεσματικό Media Promotion της εβδομάδας
Η διαφήμιση του Αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος του Έντι Ράμα στο Mega, που συντέλεσε προφανώς στη νίκη του, αφού όπως φαίνεται η Όλγα Τρέμη ασκεί μια ιδιαίτερη ειδησεογραφική γοητεία στους κατοίκους της γειτονικής χώρας, οι οποίοι επιλέγουν τη δημοσιογραφική ομάδα του Mega για την ενημέρωσή τους.


Το replay της εβδομάδας
Μετά από 8 χρόνια, το μόνο που άλλαξε από την πρώτη πρωθυπουργική παραίνεση «Σεμνά και Ταπεινά» στο υπουργικό συμβούλιο είναι ότι το «ταπεινά» έγινε «λιτά».


Η παρηγοριά της εβδομάδας
Τα κάγκελα έξω από τη Βουλή, που αποτελούν προφανώς φόρο τιμής στο έργο και την αισθητική του Δημήτρη Αβραμόπουλου! Ο οποίος μπορεί μεν να θυσιάστηκε επειδή το Βενιζελικό Εθνικό Συμφέρον απαιτούσε το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά τουλάχιστον δεν αντιμετώπισε αγνωμοσύνη. Αντιθέτως, το σήμα κατατεθέν του, τα κάγκελα «αβραμοπουλικού ρυθμού» θα κοσμούν πλέον τον περίγυρο της Εθνικής Αντιπροσωπείας!


Το «μεράκλωμα» της εβδομάδας
H lip sync ερμηνεία του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, του «Ευλογητός ει Χριστέ ο Θεός» του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας. Πιθανότατα από κεκτημένη ταχύτητα, αφού πρόκειται για κάτι που ο καθένας ψάλλει μέσα στη μέρα του, παρασύρθηκαν και άρχισαν ασυναίσθητα να ακολουθούν τα λόγια. Δικαιώνοντας έτσι την «επικοινωνιακή ομάδα» του πρωθυπουργού, που ήθελε τον ανασχηματισμό να γίνεται ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, μπας και πεισθεί κανένας αφελής ότι η επιλογή της Σοφίας Βούλτεψη ήταν έργο της Θείας Φώτισης.


n

Η Ντόρα Μπακογιάννη, που μαζί με τους πιστούς της βουλευτές στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, ανακαλύπτει τη χαρά του «γυρισμένου τροχού»


Η απάνθρωπη θέση εργασίας της Εβδομάδας
Ρεπόρτερ που καλύπτει ΔΗΜΑΡ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ