- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Φίλης απορεί: Αφού «η οικονομία παράγει θηριώδη υπερπλεονάσματα, γιατί πρέπει να κόψουμε τις συντάξεις των ανθρώπων;»
Ο πρώην υπουργός Παιδείας πιστεύει ότι πολλά θα κρίνουν από το θέμα του χρέους
«Είμαστε στη μέση μιας διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης υπογραμμίζοντας ότι ο δημόσιος διάλογος είναι αναγκαίος για να υπάρξει παρά τις διαφορές των κομμάτων ένας ελάχιστος κοινός παρανομαστής, μια σύγκλιση σε ορισμένους στόχους.
« Η διαπραγμάτευση δεν έχει ως θέμα συζήτησης τα υπερβολικά πλεονάσματα 3,5%, τα οποία έχουμε υποχρεωθεί ως χώρα να βγάζουμε ως το 2022», πρόσθεσε μιλώντας στον Real FM. Χαρακτήρισε στη συνέχεια λανθασμένη τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές καθώς, όπως τόνισε, το ζητούμενο είναι η πορεία της διαπραγμάτευσης.
Αναφερόμενος στα πλεονάσματα, είπε: «Αφού όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να μειωθούν τα πλεονάσματα, και η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα και η Τράπεζα της Ελλάδος κλπ, γιατί να μην υπάρξει μια δημόσια συζήτηση που αυτή η κοινή στάση να εκδηλωθεί όχι στα λόγια αλλά σε μια πιο πρακτική πρωτοβουλία; Σε μια εθνική θέση ακριβώς, γιατί να τσακωνόμαστε; Κάνει αντιπολίτευση η ΝΔ. Τι βγαίνει με αυτό;»
Για το θέμα των συντάξεων και του αφορολόγητου, ο κ. Φίλης εξέφρασε μια απορία. Είπε χαρακτηριστικά: «Πέρυσι η κυβέρνηση αναγκάστηκε, είναι εκτός της συμφωνίας του '15 η μείωση τους, να το αποδεχθεί για να μην υπάρξει "σκάλωμα" στην αξιολόγηση. Τώρα έχουμε μια οικονομία που παράγει θηριώδη υπερπλεονάσματα, γιατί πρέπει να κόψουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για το 2019; Αφού τα βγάζουμε πέρα. Είναι σκληρή λιτότητα η μείωση» ενώ κατέληξε λέγοντας «Από το θέμα του χρέους κρίνονται πολλά θέματα. Πρέπει να τεθεί στη συζήτηση. Τι λέει η αντιπολίτευση; Αν συμφωνούμε ότι δεν είναι βιώσιμο, πρέπει να βρούμε κοινή στάση, τι ζητάμε για το χρέος».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.