- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Κοντονής αποκάλυψε ότι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν στην Κυλλήνη
«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίζει παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές»
Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίζει παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές, υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στη στάση που τήρησε η ελληνική δικαιοσύνη απέναντι στον Τούρκο πολίτη, ο οποίος μπήκε στην ελληνική επικράτεια, δικάστηκε και επέστρεψε στην οικογένειά του - και στη στάση που τηρεί η Τουρκία, στην οποία μέχρι σήμερα βρίσκονται στη φυλακή δύο Έλληνες αξιωματικοί χωρίς να γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται.
Είχε προηγηθεί ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γ. Καρράς, οποίος κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του, σχολίασε ότι «ορθώς προχθές το δικαστήριο έκρινε για τον Τούρκο που εισήλθε στην Ελλάδα και δώσαμε και το παράδειγμα του κράτους δικαίου για μια φορά ακόμα, ότι παραιτούμενος των ενδίκων μέσων απελαύνεται αμέσως - και έτσι επέστρεψε στην πατρίδα του και στην οικογένεια του».
«Δεν ήταν μόνο η περίπτωση του Τούρκου ο οποίος μπήκε στην ελληνική επικράτεια και δικάστηκε. Υπάρχει και πιο πρόσφατο γεγονός. Πριν δυο ή τρεις ημέρες, το διοικητικό πρωτοδικείο Πύργου έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση δύο Τούρκων πολιτών, οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης. Υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα - και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της διοικητικής κράτησης», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «Το λέω αυτό προς ενημέρωση της Βουλής και της κοινής γνώμης, για να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Διότι όταν το ελληνικό προξενείο παρέστη στη δίκη των δύο Ελλήνων αξιωματικών και δήλωσε ως τόπο κατοικίας τους την έδρα του ελληνικού προξενείου της Αδριανούπολης, το αντίστοιχο αίτημα περί μη κράτησης δεν έγινε δεκτό από το τουρκικό δικαστήριο».
«Η Ελλάδα όμως, είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίζει παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές. Και αυτό το εκπέμπουμε ως μήνυμα, όχι μόνο στη γείτονα χώρα, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα από την οποία περιμένουμε πιο σταθερή στάση για το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν ξέρουν γιατί κατηγορούνται», ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.