Ξυδάκης: «Παίρνεις μια σημαία, την κουνάς στα μάτια του Τούρκου, σηκώνεσαι φεύγεις και τρέχει η φρεγάτα»
«Μπορεί κάθε νέος να κάνει γύρα σε συνοριακές περιοχές και να βγάζει selfie με τον καφέ στο χέρι;»
«Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί ακόμη. Καλό είναι να μην κλιμακώνουμε εμείς τις προκλήσεις σε μία εποχή που έχουμε ένταση και καλό είναι να απαντούμε σοβαρά και σθεναρά στις προκλήσεις της άλλης πλευράς. Αυτή είναι η γενική γραμμή. Να μην φτάσουμε πάλι στη δεκαετία του '90 που έκαναν πολιτική συνόρων οι κοινοτάρχες και φθάσαμε στο θλιβερό επεισόδιο των Ιμίων», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, για το περιστατικό με τις σημαίες που ύψωσαν τρεις νέοι σε βραχονησίδες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.
«Είναι πιο περίπλοκο το ζήτημα με τους Τούρκους, από το να πάει ένας θερμόαιμος νέος ή ένας κοινοτάρχης και να αναρτά σημαίες σε μία έρημη βραχονησίδα, που δεν έχει ούτε ένα βοσκό επάνω» τόνισε ο κ. Ξυδάκης συμπληρώνοντας:
«Χρειάζεται σοβαρότητα και ψυχραιμία. Πρέπει να αποβλέπουμε στο μέσο μακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας, κι όχι σε μία στιγμιαία εκδήλωση πρόσκαιρου ενθουσιασμού[...]Ο νέος που "κάνει το κομμάτι του" με το ταχύπλοο, δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τη σημαία που έβαλε, θα το κάνει το λιμενικό ή το πολεμικό ναυτικό. Δεν μπορεί να αναλαμβάνει την εξωτερική πολιτική ένας άνθρωπος με τις δικές του ενέργειες. Χρειάζονται συλλογικότητες, νομιμοποίηση και θεσμικό πλαίσιο. Μπορεί κάθε νεαρός να κάνει γύρα σε φυλασσόμενες συνοριακές περιοχές και να βγάζει selfie με τον καφέ στο χέρι;», διερωτάται ο βουλευτής.
Όπως εξηγεί, «είναι ελληνικό το έδαφος, αλλά πρέπει να είμαστε σε μία γραμμή καταλαγής και ηρεμίας. Υπάρχει μια σκιά, υπάρχει ένα "γκριζάρισμα" από πλευράς των Τούρκων. Το να προκαλούμε με λεονταρισμούς, οι οποίοι δεν μπορούν να υποστηριχθούν από αυτόν που το ξεκινάει... Οποιοσδήποτε βάλει μια σημαία μετά θα σηκωθεί και θα φύγει και μετά θα πρέπει να πάει το ελληνικό κράτος και ο στρατός και να συμμαζέψει τις σαχλαμάρες.»
«Δεν είναι να παίρνεις μια σημαία και να την κουνάς στα μάτια του Τούρκου και μετά να σηκώνεσαι να φεύγεις και να τρέχει η ακταιωρός και η φρεγάτα», καταλήγει ο βουλευτής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.