- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ρώσος πρέσβης: Αποκλείει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας
«Πρόκειται για δύο χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας», είπε χαρακτηριστικά
Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, αλλά και για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται για περίπου 40 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης μίλησε πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόβ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Σε αντίθεση με τις ανησυχίες που είχε εκφράσει ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζέφρι Πάιατ, ο Ρώσος πρέσβης απέρριψε το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. «Δεν μπορώ να φανταστώ οποιαδήποτε ένοπλη σύγκρουση στο Αιγαίο. Πρόκειται για δύο χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας», είπε χαρακτηριστικά.
«Οι σχέσεις με την Άγκυρα δεν προσανατολίζονται εναντίον κανενός. Δεν κινδυνεύει η ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. Οι S400 δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα, η οποία στο παρελθόν κατείχε ανάλογα οπλικά συστήματα», πρόσθεσε ο κ. Μασλόβ.
Ερωτηθείς για το αν ο πρόεδρος της Ρωσίας έθεσε το ζήτημα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Τουρκία, κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αντρέι Μασλόβ απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε μόνο στο να πει ότι δεν ξέρει τι συζητήθηκε καθώς ο ίδιος δεν ήταν παρών.
Υποστήριξε, μάλιστα, ότι το ψυχροπολεμικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, δεν μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα. «Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αξιόπιστος εταίρος, μια υπεύθυνη χώρα. Μεταξύ ημών υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός», είπε χαρακτηριστικά.
Για το Σκοπιανό ο κ. Μασλόβ ανέφερε πως η Ρωσία αποδέχεται οποιαδήποτε λύση βρεθεί χωρίς πιέσεις και τεχνητά χρονοδιαγράμματα, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενταχτεί και στο Σύνταγμα των Σκοπίων.
Τέλος, ο κ. Μασλόβ, είπε πως «τα τελευταία χρόνια υπάρχει ιδιαίτερη δυναμική στις σχέσεις της Μόσχας με την Αθήνα. Αυτό αποδεικνύεται όπως είπε και από το γεγονός ότι τελευταία τρία χρόνια υπήρξαν τέσσερις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο, ενώ έχουν μιλήσει επτά φορές στο τηλέφωνο».
Διευκρίνισε, επίσης, ότι έγινε δεκτή η πρόσκληση του κ. Πούτιν στον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη Ρωσία και διαβεβαίωσε ότι έχει αρχίσει ήδη η προετοιμασία δια της διπλωματικής οδού, ενώ εκτίμησε πως η επίσκεψη αυτή μπορεί να γίνει εντός του έτους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.