Μητσοτάκης: Υπάρχει ανάγκη ανανέωσης και αλλαγής των κομμάτων
Μίλησε με τα 40 νέα πρόσωπα που επελέγησαν από το μητρώο στελεχών της ΝΔ
Την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε 40 νέα πρόσωπα, που επελέγησαν από το μητρώο στελεχών της ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Πήρα ένα ρίσκο με το μητρώο στελεχών, να πείσω ένα καχύποπτο κόμμα και μία καχύποπτη κοινωνία, ότι τα κόμματα μπορούν να αλλάξουν και να ανανεωθούν, εφόσον ζητήσουν από τους πολίτες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη χώρα και στο κόμμα με ένα διαφορετικό πλαίσιο και μία διαφορετική λογικη. Αγωνίζομαι για να επιβάλω την αρχή της αξιοκρατίας».
Υπογράμμισε ότι αυτό που έχει τρωθεί στα χρόνια της κρίσης δεν είναι μόνο η οικονομία, αλλά η εμπιστοσύνη, αυτό που έχει συμβεί είναι η διάλυση εμπιστοσύνης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και της κοινωνίας των πολιτών. Τα κόμματα βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της κρίσης, είπε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι η κρίση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας εξέθρεψαν τον λαϊκισμό. «Στην Ελλάδα ζήσαμε την έφοδο του λαϊκισμού νωρίτερα από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, στον πυρήνα όμως βρίσκεται η αμφισβήτηση ότι τα κόμματα μπορούν να αλλάξουν και ότι είναι ανοικτοί οργανισμοί. Το μητρώο ήταν μία τολμηρή προσπάθεια να σπάσουν τα στεγανά και οι προκαταλήψεις».
Ο επικεφαλής της ΝΔ είπε ακόμη ότι παλιότερα υπήρχε η εντύπωση πως στα κόμματα η άνοδος και η πρόσβαση στην ηγεσία δεν στηριζόταν στην αξιολόγηση και στην αξιοκρατία, αλλά στις πελατειακές σχέσεις. Η ΝΔ, ανέφερε, αλλάζει μέσα από τα νέα πρόσωπα. «Καθώς πηγαίνουμε προς τις εκλογές, είτε γίνουν το φθινόπωρο είτε γίνουν την άνοιξη, είναι ανάγκη να εκφράσουμε τον πολιτικό μας λόγο με φρέσκα πρόσωπα».
Διευκρίνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να ανταγωνιστεί τον Αλέξη Τσίπρα σε υποσχέσεις, αλλά να παρουσιάσει ένα όραμα και ένα σχέδιο για να γίνει η Ελλάδα καλύτερη, «κάτι που προϋποθέτει ομαδική προσπάθεια και δουλειά».
Απάντησε, δε, και στις επικρίσεις που έχει δεχθεί το μητρώο στελεχών: «Πράγματι, τα κόμματα δεν είναι εταιρείες, αλλά τα κόμματα έχουν δομές και διαδιασκίες και μπορούν να πάρουν ό,τι καλύτερο από τον ιδιωτικό τομέα. Κάνουμε τη ΝΔ καλύτερη και προσαρμοζόμαστε στις επιταγές ένος σύγχρονου κόμματος». Από τη διαδικασία του μητρώου στελεχών έχουν αξιολογηθεί 2.500 άτομα, έχουν γίνει 2.000 συνεντεύξεις και η διαδιασία συνεχίζεται.
Απαντώντας σε παρατηρήσεις στελεχών του ανέφερε: «Στην παράταξή μας έχουμε έφεση στην γκρίνια, τα ακούω κι εγώ, π.χ., γιατί οι μονάδες της διαφοράς είναι 10, αν θα γίνουν οι εκλογές ντέρμπι... Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και στη συνέχεια το θέμα είναι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για τον τόπο και για το κόμμα».
Μίλησε ακόμη για τις αναξιοποίητες δυνατότητες της χώρας, σημειώνοντας ότι δεν φταίνε πάντα τα μνημόνια, αλλά πολλές φορές υπάρχουν από πίσω κομματικά συμφέροντα. «Πρέπει να δημιουργηθούν δουλειές και παράλληλα να υπάρξει η αίσθηση ότι αφήσαμε την περιπέτεια της κρίσης πίσω μας. Παρά τις προκλήσεις και τις αναταράξεις οι πολίτες πρέπει να έχουν την αίσθηση ότι έχουν μία κυβέρνηση που ξέρει πού πατάει και πού θέλει να πάει» τόνισε.
Σημείωσε ως αρνητικό ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αρχίσει να γίνονται συνήθεια. «Είναι ο ορισμός του μιθριδατισμού, έχουμε συνηθίσει τον Πολάκη, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ναρκωτικά στην είσοδο της Νομικής... Ο Τσίπρας θέλει την κανονικότητα προ του 2009, να μπορούμε να δανειζόμαστε και να διορίζουμε. Εμείς μιλάμε για μία νέα κανονικότητα» τόνισε και κατέληξε: «Θεωρώ ότι δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής, έκανα άλλα πράγματα πριν ασχοληθώ με την πολιτική και για αυτό δεν κάνω εκπτώσεις στην ποιότητα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να γράψει για τους αγρότες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Τα πρώτα καλά νέα πιθανόν να έρθουν από τον Μάρτιο
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Το πρόβλημα που συγκλόνισε το πολιτικό σύστημα
Η συγκινητική κίνηση πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους - «Όχι» σε συλλαλητήριο στην Αθήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.