- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ντιμιτρόφ: Ευελπιστώ το «πνεύμα και η παράδοση» να συμβάλλουν στο ζήτημα της ονομασίας
Δηλώσεις ενόψει της συνάντησης με Κοτζιά και Νίμιτς
Ευελπιστεί πως «το πνεύμα και η παράδοση» θα συμβάλλουν στην πρόοδο στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του δήλωσε κατά τις σημερινές συνομιλίες του στα Σκόπια με την Αυστριακή ομόλογό του Κάριν Κνάισλ, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νιόλα Ντιμιτρόφ, ενόψει της συνάντησης που θα έχουν με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, την ερχόμενη Παρασκευή στη Βιέννη.
Λόγω της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής των Ρωμαιοκαθολικών, η συνάντηση των τριών δεν θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της τρίτης έδρας των Ηνωμένων Εθνών στην Βιέννη - όπου είχαν διεξαχθεί οι προηγούμενες συνομιλίες τους στις 13 Φεβρουαρίου - αλλά στο αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών.
Στις συνομιλίες του με την Κάριν Κνάισλ, ο Νικόλα Ντιμιτρόφ τόνισε πως η προσφυγική κρίση του 2015 έδειξε πόσο σημαντική είναι η σταθερότητα στα Βαλκάνια, ενώ εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία για ένα άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τη διάρκεια της αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ, το δεύτερο εξάμηνο του 2018.
Την υποστήριξή της, κυρίως στην εξεύρεση λύσης με την Ελλάδα, χώρα-μέλος της ΕΕ, στο ζήτημα της ονομασίας, υποσχέθηκε από την πλευρά της η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών, η οποία πρόκειται να συναντηθεί σήμερα στα Σκόπια και με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ. Αργά το απόγευμα θα μεταβεί στο Βελιγράδι, τρίτο σταθμό της περιοδείας της στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο πλαίσιο της οποίας είχε επισκεφθεί χθες το Κόσοβο.
Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια πολύωρης συζήτησης που είχαν στις 13 Φεβρουαρίου από κοινού στην τρίτη έδρα του ΟΗΕ στη Βιέννη με τον απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς και της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ, είχαν συμφωνήσει να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την εξεύρεση μίας αμοιβαία αποδεκτής λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.