Πολιτικη & Οικονομια

Σταμάτης για την έκδοση των «8»: «Πιστεύω περισσότερο τον Ερντογάν από τον Τσίπρα» (video)

Οργισμένη η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έντονη τηλεοπτική αντιπαράθεση είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτης με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη για το θέμα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών, την έκδοση των «8» Τούρκων αξιωματικών αλλά και για το αν ο πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας και έχει υποσχεθεί την απελευθέρωση τους.

Ο Δημήτρης Σταμάτης δήλωσε ότι πιστεύει περισσότερο τον Ταγίπ Ερντογάν παρά τον Αλέξη Τσίπρα για το περιεχόμενο της επικοινωνίας τους για τους 8 Τούρκους. - κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Καφαντάρη αντέδρασε έντονα και τον ρώτησε: «Άρα πιστεύετε τον κ. Ερντογάν;» και ο κ. Σταμάτης διευκρίνισε «Ναι, περισσότερο. Σε αυτό το σημείο (...)».

Έντονη ήταν η αντίδραση στη δήλωση Σταμάτη στον ΣΚΑΪ. Σε ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα σχολιάζει ότι αυτή η δήλωση «ξεπερνά κάθε όριο τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης συμπεριφοράς στα εθνικά θέματα».«Είναι προφανές ότι η ΝΔ διολισθαίνει σε επικίνδυνες και ακραίες θέσεις, αρνούμενη κάθε συνεννόηση και ομοψυχία στα εθνικά θέματα. Η συγκεκριμένη δήλωση όμως  δεν μπορεί να γίνεται από μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου.  Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και να καταδικάσει τις συγκεκριμένες δηλώσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.