- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
7.000 αιτήσεις για 69 θέσεις γενικών γραμματέων στη Δημόσια Διοίκηση
Δυσαρεστημένοι οι θεσμοί με τις καθυστερήσεις της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη
Δυσαρεστημένοι οι εκπρόσωποι των θεσμών με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο ζήτησε παράταση δύο μηνών, μέχρι το τέλος Μαΐου, για τις τοποθετήσεις των γενικών διευθυντών.
Η καθυστέρηση καταγράφεται κυρίως στις τοποθετήσεις των γενικών διευθυντών και κατά δεύτερο λόγο στις τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι πιθανότατα θα δώσουν το πράσινο φως για μικρή επιμήκυνση των χρονοδιαγραμμάτων στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Σύμφωνα με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, οι τοποθετήσεις καθυστερούν λόγω του όγκου των αιτήσεων, ο οποίος είναι αντιστρόφως ανάλογος των ανθρώπων που τις χειρίζονται. «Το θέμα είναι ότι τη διαδικασία τη διαχειρίζονται λίγοι άνθρωποι. ΑΣΕΠ, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τέσσερις εκπρόσωποι από κάθε φορέα».
Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη για 69 θέσεις γενικών γραμματέων έχουν υποβληθεί 7.000 αιτήσεις και για 69 θέσεις γενικών διευθυντών 3.000 αιτήσεις.
Πάντως, για το θέμα των γενικών γραμματέων δεν ζητήθηκε παράταση καθώς εκτιμάται ότι τελικώς θα επιτευχθεί η τοποθέτησή τους μέχρι τον Ιούνιο.
Καθυστερήσεις καταγράφονται και στο θέμα της κινητικότητας. Όπως εξήγησε η κ. Γεροβασίλη, οι καθυστερήσεις εντοπίζονται στις υπηρεσίες προέλευσης οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις θέλουν να «κρατήσουν» τους υπό μετάταξη υπαλλήλους. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα εξετάζεται η κατάρτιση νομοθετικής παρέμβασης που θα θέτει συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια για την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών.
Ως προς τον πρώτο κύκλο της κινητικότητας που αφορά το 2017, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις εντός του Μαρτίου. «Με κυνήγι θα βγει ο χρόνος για την κινητικότητα. Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται ο πρώτος κύκλος κινητικότητας για το 2018, οι τοποθετήσεις του οποίου αναμένεται να γίνουν τον Μάιο. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, φαίνεται ότι το 2018 θα υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή στην κινητικότητα, καθώς ψηφιακά οργανογράμματα έχουν αρχίσει και παραδίδουν κάποιοι δήμοι και περιφέρειες.
Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στη συνάντηση της κ. Γεροβασίλη με τους θεσμούς δεν απασχόλησε το ζήτημα του αριθμού των συμβασιούχων και του μόνιμου προσωπικού, καθώς από τα στοιχεία που χορηγήθηκαν στα τεχνικά κλιμάκια διαπιστώθηκε η τήρηση των συμφωνηθέντων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.