- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γκάλοπ: Αυτό το όχημα θα θέλατε να το κάψετε ή να το σπάσετε;
Εσείς τι πιστεύετε πως θα ήταν καλύτερο;
Λίγα πράγματα είναι τόσο εξοργιστικά όσο αυτά που κάνουν τα αντικοινωνικά καθάρματα που ζουν πιστεύοντας πως ο αποκλειστικός σκοπός ύπαρξης του κόσμου γύρω τους είναι η προσωπική τους εξυπηρέτηση. Λίγα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν τόσο δραστικά τη ζωή μας προς το καλύτερο όσο ο περιορισμός της δράσης αυτών των γουρουνιών (ζητώ συγγνώμη από τα συμπαθέστατα και νοστιμότατα γουρουνάκια). Των σιχαμένων υπάρξεων που αδιαφορούν για τους κανόνες που έχουν οριστεί προκειμένου να μη μετατραπεί η ανθρώπινη συνύπαρξη σε μια δικτατορία νταήδων σταρχιδιστών.
Λίγα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή μας αν μπορούσαμε να εξαφανίσουμε εμπόδια όπως αυτό το αυτοκίνητο της φωτογραφίας.
Προσοχή! Δεν μιλώ για αυτοδικία. Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι θα έπρεπε εμείς να τιμωρήσουμε, με οποιονδήποτε τρόπο, το καθίκι που οδηγεί αυτό το αυτοκίνητο. Αυτό που εννοώ είναι πως, όπως αν κάποιος αυθαίρετα έχτιζε έναν τοίχο εξω από την πόρτα του σπιτιού μας θα έπρεπε να μπορούμε να τον γκρεμίσουμε προκειμένου να κινηθούμε, έτσι θα έπρεπε να μπορούμε να κάνουμε κάτι προκειμένου να κινηθούμε στα πεζοδρόμια και τις διαβάσεις.
Δεν γνωρίζω τι προβλέπει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις, αν και φοβάμαι πως μάλλον προστατεύει τα καθίκια με τον ίδιο τρόπο που τα προστατεύει (αφήνοντας τα προκλητικά ατιμώρητα) η Ελληνική η Αστυνομία. Κατά συνέπεια, προς το παρόν και μέχρι να αλλάξει η νομοθεσία προς το δικαιότερο, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα για αυτοκίνητα σαν κι αυτό. Οι παραβάσεις των κανόνων συμβίωσης δεν περιορίζονται με παραβάσεις άλλων κανόνων συμβίωσης και το μόνο που θα καταφέρναμε θα ήταν απλώς να αυξήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που γράφουν τους κανόνες στο περιεχόμενο του εσωρούχου τους.
Αν ζούσαμε, όμως, σε έναν κάπως διαφορετικό κόσμο, έναν κόσμο όπου θα μπορούσαμε νομίμως να μετακινήσουμε τα παρανόμως τοποθετημένα εμπόδια που κάνουν τη χρήση πεζοδρομίων και διαβάσεων αδύνατη, εσείς τι πιστεύετε πως θα ήταν καλύτερο να κάνουμε, σε αυτοκίνητα όπως αυτό της φωτογραφίας; Να τα κάψουμε ή να τα σπάσουμε; Ή μήπως πιστεύετε πως ακόμα κι αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, θα ήταν προτιμότερο να μην κάνουμε τίποτα και να αφήσουμε τον αντικοινωνικό εγωκεντρικό μαλάκα να θριαμβεύσει και πάλι;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.