Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: Κανονικός «σερβιτόρος» της τρόικας ο Τσίπρας

Το Μακεδονικό ανακινείται για να προκαλέσει πρόβλημα στη ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
adonis_-_kodarinis.jpg
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Ο Τσίπρας έγινε κανονικός ‘σερβιτόρος’ της τρόικας. Η κυβέρνησή του υπέγραψε πράγματα που κανείς δεν είχε δεχτεί να υπογράψει». Εξάλλου, το μακεδονικό ανακινείται με αποκλειστικό σκοπό να προκαλέσει προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία.

Αυτα δήλωσε σήμερα, Πέμπτη πρωί, ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6».

Λεπτομερέστερα, καθώς και άλλα σημεία της συνέντευξης:

  • Για τα καλά λόγια από τον πρώην επικεφαλής του Euroworking Group κ. Τόμας Βίζερ: «Το να έχεις τόσο καλά λόγια από τους Ευρωπαίους που βρήκαν έναν πρωθυπουργό να κάνει ό,τι του ζητάνε, δεν είναι έπαινος για τον Τσίπρα»
  • «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι έγινε κανονικός σερβιτόρος της τρόικας ο Τσίπρας. Η κυβέρνησή του υπέγραψε πράγματα που κανείς δεν έχει δεχθεί να υπογράψει»
  • Για τα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια: «Βασικά δεν υπάρχει έξοδος. Όταν υπάρχει ψηφισμένος νόμος που λέει ότι έως το 2023 κάθε προϋπολογισμός πρέπει να έχει την έγκριση των δανειστών, τότε πώς να μιλάμε για έξοδο; Αυτό που θα γίνει από τον Αύγουστο είναι να μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές με ποσοστό ψηλότερο απ΄ό,τι με την τρόικα»
  • «Η ζημιά που προκαλεί η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα και μετά τη θητεία της»
  • Για τις απειλές του Ρουβίκωνα ενόψει του συλλαλητηρίου για το μακεδονικό: «Η κυβέρνηση λέει ότι δεν μπορεί να ελέγξει τι γίνεται στην Αθήνα. Η κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να βγαίνει ο Ρουβίκωνας τον οποίο χαϊδεύει και να μην μπορεί να τον ελέγξει. Η κυβέρνηση τι κάνει; Τον κοιτάει; Και είναι μια κυβέρνηση που υποτίθεται ότι προστατεύει τα δημοκρατικά μας δικαιώματα;»
  • «Δεν υπάρχει καμιά ‘τεράστια διεθνής πίεση’ για το Σκοπιανό, ώστε να τα βρούμε μέχρι τον Ιούνιο». Πρόκειται για «προσωπική ατζέντα του Τσίπρα. Κατά τη γνώμη μου το έκανε για δικούς του λόγους, για να προκαλέσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ