Πολιτικη & Οικονομια

Σταύρος Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε στην κυβέρνηση

«Δεν θα γίνουμε ο αντικαταστάτης του κ. Καμμένου» ανέφερε μέσω Twitter

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να διαχωρίζουν τη θέση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, δεν λείπουν τα σενάρια που θέλουν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και σχηματισμό νέας κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορετικό κυβερνητικό εταίρο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε με μήνυμά του στο Twitter ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες σε έναν κυβερνητικό σχηματισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Πρόκειται για μια θέση την οποία επανέλαβε ο κ. Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο με πρωθυπουργό τον κ Τσίπρα» ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι στην αντιπολίτευση και δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να αντικαταστήσει τον κ. Καμμένο.

Υπέρ μιας σύνθετης λύσης

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως «υπάρχουν πολλά ονόματα που δίνουν λύση -μια σλαβική λέξη μπορεί να μας καλύπτει πλήρως».

«Είμαστε υπέρ μιας σύνθετης λύσης που όμως θα συνοδεύεται με δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό» πρόσθεσε.

Επικίνδυνη διγλωσσία

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει μία ακόμη επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται το συγκεκριμένο εθνικό θέμα.

«Η κυβέρνηση κάνει το ένας λάθος μετά το άλλο» δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι «είναι επικίνδυνο και γελοίο υπουργός να έχει διαφορετική άποψη για σημαντικά θέματα και να εκθέτει τη χώρα».

«Η ευθύνη της κυβέρνησης για τη διγλωσσία είναι τεράστια. Πρέπει να εξασφαλίζει την ελάχιστη υπευθυνότητα μέσα στο κόμμα» κατέληξε.