Πολιτικη & Οικονομια

Κοντονής: «Δεν έχω ακούσει κάποιον να διαφωνεί με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς»

Υπέρ της επέκτασης της διαδικασίας ο υπουργός Δικαιοσύνης, ξεκαθαρίζει: «Δεν θέλουμε τραμπουκισμούς και βία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kodonis3.jpg
EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα περιορίσουν τους τραμπουκισμούς και τη βία, διασφαλίζοντας παράλληλα τη διαφάνεια και τον έλεγχο όταν βγαίνουν στο σφυρί περιουσίες πολιτών.

Αυτά υποστήριξε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το πολυνομοσχέδιο των 400 άρθρων και των 1.326 σελίδων που πρέπει να έχει ψηφιστεί -όπως όλα δείχνουν- έως τη Δευτέρα.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι μέχρι στιγμής από τον δημόσιο διάλογο και τις τοποθετήσεις των κομμάτων δεν έχει ακούσει κάποιον να διαφωνεί επί της ουσίας με το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

«Δεν έχω ακούσει κάποιον να διαφωνεί με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Θέλουμε κάποιους να ελέγχουν τους πλειστηριασμούς με τραμπουκισμούς και βία και δεν αναφέρομαι στις διαδηλώσεις του τελευταίου διαστήματος, ή θέλουμε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και έλεγχος.

» Θέλουμε να χάνονται περιουσίες πολιτών για ένα κομμάτι ψωμί όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα ή θέλουμε να διασφαλίσουμε έλεγχο διαφάνεια και καλύτερο εκπλειστηρίασμα μέσω αυτής της διαδικασίας» ανέφερε ο κ. Κοντονής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ