Πολιτικη & Οικονομια

LOOK 38: Η Claudia Schiffer στο φακό της Roxanne Lowit

Look Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δουλειά της έχουν εκθέσει μερικά από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Οι φωτογραφίες της βρίσκονται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μόδας Kobe και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στις γκαλερί Gagosian και Art Basel Miami. Οι μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου βλέπουν τη μόδα «μέσα από τα μάτια της Roxanne Lowit» ενώ έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες όπως οι Moët & Chandon, Dior κ.ά.

Τα βιβλία της “Moments” (1990) και “People” (2001) είναι ένα πανόραμα, γεμάτο ενέργεια και λάμψη, του διεθνούς «κλαμπ της νύχτας». Διάσημοι, υπερδιάσημοι και θεϊκοί στο party zone των τελευταίων 30 χρόνων. Περιοδικά όπως η Vogue (αμερικανική, ιταλική, γερμανική, γαλλική), το Vanity Fair, το γαλλικό Elle, το V Magazine κ.ά. δημοσιεύουν με ευλάβεια τις φωτογραφίες της, που υπογραμμίζουν το ίδιο που λένε οι συντάκτες τους εδώ και χρόνια, με χιλιάδες λέξεις και συνώνυμα: Λάμψη - Μοιραίο - Μοντέρνο.

Στο φακό της έχουν ποζάρει μεγάλα ονόματα στο χώρο της δουλειάς τους ή σε φλασιές της λαμπερής ζωής τους, φιλάρεσκα, ευφάνταστα ή δήθεν, χωρίς να ξέρουν τίποτα. Andy Warhol, Salvador Dali, Yves Saint Laurent, Johnny Depp, Scarlett Johansson, George Clooney, χιλιάδες άλλοι. Με την ίδια ευκολία που θα έπινε ένα ποτήρι σαμπάνια, δημιούργησε μία σχολή στη φωτογραφία παρασκηνίων και μόδας, προσθέτοντας την τελευταία λεπτομέρεια που έκανε τα ρούχα και τη φυλή ολόκληρη των gliteratti να μοιάζουν υπέροχα εκτυφλωτικοί και κάπως jazz.

Σήμερα, διάσημη όσο και εκείνοι που φωτογραφίζει, η Roxanne Lowit λατρεύεται σαν αγία των παπαράτσι και μούσα των designers – ο John Galliano τής ζήτησε να είναι αυτή που θα καταγράφει με το φακό της όλη του την πορεία στον οίκο Dior για παραπάνω από 10 χρόνια τώρα. Θεαματικές επιδείξεις, υπέροχα σχέδια, εξωγήινα κορίτσια και μάγοι της μόδας, σε ένα on και off-stage σούπερ θέαμα που κυκλοφορεί σε βιβλίο με τίτλο “Backstage Dior” (εκδ. TeNeues).

* Μπορείτε να το βρείτε στο www.teneues.com και στο amazon.com σε μειωμένη τιμή.

* Δείτε περισσότερη Lowit στο site www.roxannelowit.com