Μπαρόζο υπέρ της άμεσης υλοποίησης του σχεδίου καταπολέμησης της ανεργίας των νέων
Δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με το νέο Ιταλό πρωθυπουργό
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έκανε σήμερα λόγο για την παρουσίαση "φιλόδοξου" σχεδίου για την απασχόληση των νέων κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του Ιουνίου, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει άλλη καθυστέρηση εξαιτίας της επείγουσας κατάστασης που επικρατεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Αναφερόμενος στο σύμφωνο για την ανάπτυξη ύψους 120 δισεκατομμυρίων ευρώ που αποφασίσθηκε τον περασμένο χρόνο από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των "27", ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η υλοποίησή του "βρίσκεται χαμηλότερα των προσδοκιών".
Θα ήταν "εξαιρετικό αν κατορθώναμε να ενισχύσουμε αυτήν την διάσταση μέχρι τον Ιούνιο, κυρίως ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων", πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή του, τονίζοντας ότι "είναι ο εφιάλτης της χώρας του και της Ευρωπαϊκής Ενωσης".
Αναφερόμενος στην Ιταλία, ο πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε: "Είμαι βέβαιος ότι είναι εφικτό, ότι θα μπορέσει να βγει από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος", υπενθυμίζοντας ότι οι αποφάσεις αυτές θα ανακοινωθούν στο τέλος του Μαΐου κατά τη διάρκεια της δημοσιοποίησης των οικονομικών προτάσεων της επιτροπής.
"Θα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις της Επιτροπής, ελπίζουμε σε θετικό αποτέλεσμα για την Ιταλία και θα εργασθούμε για να επιτύχουμε θετικό αποτέλεσμα ", δήλωσε από την πλευρά του ο Ενρίκο Λέτα, ο οποίος έχει επανειλημμένα δεσμευθεί να σεβασθεί τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Ιταλίας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Επιτροπής που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο, το δημοσιονομικό θα πρέπει να διαμορφωθεί στο 2,1% του ΑΕΠ το 2013 και το 2014. Ομως, η νέα κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα ανακοίνωσε σειρά μέτρων ανάκαμψης ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που θα την αναγκάσει να λάβει μέτρα για να αποφύγει τη διόγκωση του ελλείμματος.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα ότι τα μέτρα αυτά θα ανακοινωθούν πολύ πριν από το τέλος Μαΐου.
Γ.Δ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.