- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοινή παρέμβαση Κοντονή και Τόσκα για τους πλειστηριασμούς
«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε αμφισβήτηση η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος»
«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε αμφισβήτηση η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι υπουργοί Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τονίζοντας ότι η υλοποίηση των νόμων και των μέτρων για τους πλειστηριασμούς θα είναι άμεση. Οι πλειστηριασμοί δεν αφορούν πρώτες κατοικίες, σημειώνουν οι δύο υπουργοί και επαναλαμβάνουν ότι έρχονται μέτρα για την επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και μετά το τέλος του 2017.
Μάλιστα, οι δυο τους αναρωτιούνται: «Ποιους προστατεύουν οι διάφορες ομάδες που με βία και προπηλακισμούς εις βάρος συμβολαιογράφων διακόπτουν τους πλειστηριασμούς και τρομοκρατούν»;
Τέλος, οι δύο υπουργοί επισημαίνουν ότι από τις 29 Νοεμβρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
Ολόκληρη η δήλωση των δύο υπουργών:
Μετά τη γνωστοποίηση τις προηγούμενες ημέρες από το Σύλλογο Συμβολαιογράφων του γεγονότος ότι ματαιώθηκαν με βίαιο τρόπο πλειστηριασμοί, που αφορούσαν ακίνητα μεγάλης αξίας (ορισμένα απ’ αυτά υπερέβαιναν το ένα εκατομμύριο ευρώ, ή βιομηχανικά ακίνητα), προστέθηκαν οι πληροφορίες του κυριακάτικου Τύπου αφ’ ενός μεν ότι πλειάδα ακινήτων τα οποία πρόκειται προσεχώς να εκπλειστηριαστούν ανήκουν σε μεγαλόσχημους επιχειρηματίες και γνωστούς οικονομικούς παράγοντες για υψηλά χρέη, αφ’ ετέρου δε ότι η αξία τους είναι για το μέσο πολίτη μυθική.
Αποκαλύπτεται μ’ αυτό τον τρόπο ότι οι πλειστηριασμοί ακινήτων δεν αφορούν την πρώτη κατοικία και μάλιστα φτωχών και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, αλλά ακριβώς το αντίθετο.
Όπως έχει κατ’ επανάληψη τονιστεί η πρώτη κατοικία για όσους έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη είναι απολύτως προστατευμένη και λαμβάνονται μέτρα για την επέκταση των ρυθμίσεων αυτών και μετά την 31.12.2017.
Επιπροσθέτως, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που θ’ αρχίσουν να διεξάγονται από την 29.11.2017 θα σχετίζονται με ακίνητα αξίας πάνω από 300.000 ευρώ.
Εύλογο λοιπόν είναι το ερώτημα: ποιους προστατεύουν οι διάφορες ομάδες που με βία και προπηλακισμούς εις βάρος συμβολαιογράφων διακόπτουν τους πλειστηριασμούς και τρομοκρατούν;
Αντιλαμβανόμαστε ότι βεβαίως αρκετοί από όσους συμμετέχουν στις ενέργειες αυτές να μην γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. Είναι όμως ανεπίτρεπτο στο όνομα της δήθεν προστασίας της λαϊκής κατοικίας να απαλλάσσονται τελικώς εκείνοι που οδήγησαν το τραπεζικό σύστημα σε διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις».
Η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε αμφισβήτηση η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος για την οποία έχουν δαπανηθεί από τους φορολογούμενους πολίτες δισεκατομμύρια ευρώ για τα παλάτια και τις βίλες των επωνύμων οφειλετών τους οποίους προστατεύουν ομάδες με ιδιοτελή στόχευση. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις και τα αστυνομικά μέτρα που πρόσφατα εξαγγέλθηκαν υλοποιούνται άμεσα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξήγγειλε την παρουσίαση εθνικού σχεδίου τετραετίας για παραγωγική ανασυγκρότηση και δίκαιη ανάπτυξη
Η Αθήνα δεν είναι η πιο ακριβή πρωτεύουσα της Ευρώπης. Είναι μία από τις πιο δύσκολες πόλεις λόγω του μισθού των κατοίκων της
Ο Περιφερειάρχης Αττικής ξεκαθαρίζει πως τα καμένα δάση δεν είναι «άδειος» χώρος
Η πιστοποίηση από την Κομισιόν ανοίγει τον δρόμο για φθηνότερη χρηματοδότηση
Η εθελοντική συμφωνία Πολιτείας και αγοράς φέρνει νέες εκπτώσεις στα ράφια
Η ανακοίνωση που υπογράφουν ως πρώην Γραφείο Τύπου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Σοφία Ζαχαράκη: «Η φοιτητική στέγη είναι πολιτική ισότητας»
Τι δείχνουν τα πραγματικά στοιχεία της Eurostat και του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
1.044 επενδυτικά σχέδια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω του «Attiki On»
Ο Νόαμ Κατζ ολοκληρώνει τη θητεία του στην Αθήνα - Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις διμερείς σχέσεις
«Πιλότος η Θεσσαλονίκη για τους περιφερειακούς κόμβους καινοτομίας», δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης
Το υπουργείο Παιδείας εγκρίνει χρηματοδότηση 2,29 εκατ. ευρώ - Ζαχαράκη: Ίσες ευκαιρίες στις σπουδές
Νέες προσλήψεις και «πράσινο φως» για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο
Με περισσότερους πυροσβέστες, drone και εναέρια μέσα η νέα επιχειρησιακή εικόνα της χώρας
Ο Γερμανός φιλόσοφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη νωθρότητα που γεννά η ευημερία, το AI slop και τον λόγο για τον οποίο κάθε Ευρωπαίος πολίτης θα έπρεπε να έχει κρατική συνδρομή στην τεχνητή νοημοσύνη
Τι να προσέξετε για να μη χάσετε την πληρωμή
Οι δύο τρόποι για να κάνετε την αίτηση
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.